Hjem Nyheter Tom Hagens venner er urolige for forandringen

Tom Hagens venner er urolige for forandringen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Milliardæren Tom Hagen har vært siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone i snart 1000 dager. Kameraten sier til Dagbladet at han har endret seg på grunn av dette.

Det er gått over fire år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Hun var gift med en av Norges rikeste menn, milliardæren Tom Hagen.

Den 31. oktober 2018 Tom Hagen ikke fikk tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen. Dermed dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.

Hva som har skjedd er fortsatt et mysterium. Teoriene har florert. Det hele startet som en kidnappingssak. Etter hvert dreide saken. Den 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er nå løslatt, men fortsatt siktet for drap på ektefellen, noe hans forsvarer, Svein Holden, stiller seg kritisk til.

Les også: Vet alt – bortsett fra hvem som skrev brevet

Siktet i snart 1000 dager

Tom Hagen har nå vært siktet for drap eller medvirkning til drap på kona i snart 1000 dager. Vennene er bekymret over forandringen de ser.

– Jeg tror Tom er på sitt svakeste akkurat nå. Den psykiske belastningen av å ha en siktelse hengende over seg … Han vil jo ikke være ute blant folk. Vi er urolige for ham, sier Tom Nilsen til Dagbladet. Nilsen er en av Tom Hagens nærmeste venner.

Nå håper kameraten at politiet kan trekke siktelsen mot Tom Hagen, at han kan slippe å se seg over skuldra og heller leve et normalt liv her i Lørenskog.

– Det var derfor jeg sa ja til å stille: Vi synes synd på hele familien. Det er ikke bare med tanke på siktelsen, men også dette med Lisbeth, de har jo ikke en grav å gå til. Ingen vet hva som skjedde … Eller noen vet. Men familien vet ikke, sier Nilsen til avisa.

Ny siktelse kjent i høst

sent som i mai i fjor kom det en ny vending i saken.  Politiet gikk da ut og ba publikum om hjelp i saken. De opplyste at telefonnummeret +47 407 45 668 ble brukt for å opprette konto på en kryptovalutabørs, sammen med en stjålet passkopi og en falsk e-postadresse.

Kontoen på kryptovalutabørsen er et sentralt spor i etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Telefonnumrene, som tilhører startpakker fra Telia til 29 kr, ble solgt på Bunnpris Iladalen fra juni 2017. Butikken ble nedlagt i desember 2017, og politiet opplyste de ikke kunne utelukke at et eller flere av kontantkortene har blitt oversendt til en annen butikk etter dette.

Etter de mange tipsene meldte politiet i høst at en ny person var siktet i saken. Og kun dager etter siktelsen meldte politiet ifølge VG at de hadde funnet et sentralt spor på siktedes PC.

Nå, mer enn fire år etter at Ann-Elisabeth Hagen forsvant, er det mer stille rundt saken. Men det er altså tre siktede – en av dem Tom Hagen. Og kameraten er bekymret for påkjenningen det er for ham.

Les også: Dette er de norske sporene i Lørenskogsaken

Tom Hagen har nesten sluttet å gå ut

Vanligvis har de to mennene pleid å treffes på en fast kafé, men nå holder Tom Hagen seg mest hjemme eller på kontoret. Han synes det blir mange blikk.

– Vi prøver jo å få ham med ut, men jeg merker at det tar på, disse tre åra med siktelsen hengende over seg. Hvis han hadde sittet her med oss nå, hadde han følt blikkene, sier Nilsen.

Han er ikke direkte bekymret, men sier han er urolig for at han trekker seg såpass mye tilbake. 

–  Han har endret seg på grunn av dette. Men de fleste hadde nok brutt fullstendig sammen, sier kameraten.

Nilsen sier til Dagbladet at folk glaner når han er ute. Kommer bort, klapper ham på skuldra, spør ham om saken. Enkelte skal ha gått inn i diskusjoner med ham også.

Les også: Anne-Elisabeth Hagen forsvant for fire år siden: Dette er sporene politiet fant på åstedet

– Det er jo tøft for ham. Men jeg merker at tonen har skiftet seg litt, det er flere som begynner å synes synd på ham nå, og som lurer på om politiet har tatt feil. For et par år siden var folk flest negative, mener Nilsen.

Politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt sier til avisa at Tom Hagen risikerer å leve som drapssiktet i lang tid framover. Så lenge politiet har relevante spor å etterforske, vil Hagens status som siktet etter all sannsynlighet bli stående.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com