in ,

Tom Stiansen: – Derfor drikker jeg ikke alkohol

tom stiansen
tom stiansen

Tom Stiansen (49) er godt kjent som programleder i «71 grader Nord». Han liker ikke alkohol, og har kun vært full to ganger.

Den ene gangen han var full, var i sitt eget utdrikningslag i år 2000. Den andre gangen var i Petter og Gunhild Stordalens bryllup for ti år siden.

Tom forteller at han helst velger å drikke vann eller Pepsi Max. Men at det finnes unntak. Som i hans eget utdrikningslag.

– Ja, da drakk jeg meg full på tequila, og ble kjørt hjem klokka åtte på morgenen, forteller han til Dagbladet.

Har kjent på drikkepress

Grunnen til at Tom ikke drikker, skyldes flere ting. Blant annet idrettskarrieren hans. Som tidligere toppalpinist, var det ikke mye rom for å drikke alkohol.

– De fleste må jo lære seg å like alkohol, og det gjør man som regel i russetida. Jeg drev jo med idrett på den tida, og drakk derfor ikke noe særlig, sier han og fortsetter:

– Nå er jeg snart 50 år, og da gidder jeg ikke begynne å lære meg å like alkohol.

Tom forteller at han har kjent på drikkepress.

– Jeg har følt på drikkepresset i perioder, og synes det er rart at det er mindre sosial aksept for ikke å drikke, enn det er for å drikke alkohol.

Ble hengt ut som fyllekjører

I 1998 ble Tom hengt ut som fyllekjører på østerriksk fjernsyn. Han ble nemlig stoppet av politiet under en tur til USA. Men det var ikke alkohol som var grunnen.

– Jeg var på vei til barmarkstrening, og var selvfølgelig klinkende edru. Noe jeg forresten er nesten bestandig, sa han den gang.

Grunnen til at han ble stoppet av politiet, var fordi han ikke hadde stoppet ved et stoppskilt. Det beskriver han som en dødssynd i USA. Tom fikk en bot, og det var aldri mistanke om fyllekjøring.

Klart for ny sesong

Henrik Elvestad vant forrige runde av 71-grader Nord. Nå er innspillingene i gang av den nye sesongen.

Dette er de ti deltakerne i årets sesong:

Cecilia Brækhus, Agnete Husebye, Birk Ruud, Mona Berntsen, Aurora Gude, Thomas Numme, Petter Schjerven, Rasmus Wold, Tshawe Baqwa og Silya Nymoen.

Og det er selvfølgelig Tom Stiansen om leder programmet. For selv om han holdt på med «71-grader Nord» helt siden 2006, blir han ikke lei.

– Jeg har vært 27 ganger gjennom Norge med «71 grader nord». Jeg er ikke lei, og er veldig glad i den jobben. Jeg håper at seertallene holder seg oppe slik at vi kan holde på i mange år til, har han tidligere uttalt til Dagbladet.

Og i samme artikkel kan Stiansen avsløre at det ikke bare er alkohol han frastår fra, heller ikke kaffe finner veien til programlederens kopp.

– Jeg synes ikke det lukter godt eller smaker godt. Jeg tar meg heller en kopp te i lystig lag. Jeg prøvde meg faktisk på en energidrikk, men da sov jeg ikke på tre dager. Jeg drikker heller en Pepsi Max.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Christer Rødseth

Christer Rødseths oppdatering etter hjerteoperasjonen : – Sakte men sikkert

Hunden trådde vann i 11 timer etter båtulykken – det reddet eierens liv