lørdag, august 8, 2020

Tone Ingebrigtsen fylte 50 – slik hyller sønnene henne

Mest lest nå

De siste årene har Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen imponert ikke bare nordmenn, men hele friidrettsverden, med sitt enorme talent innenfor løping. Bak suksessen står en stolt mor som nå fyller 50 år.

Gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen» har vi nordmenn blitt ekstra godt kjent med familien Ingebrigtsen. Vi har latt oss imponere og fascinere over den enorme treningsiveren og oppofrelsen familien gir til løping.

Og selv om det kanskje er pappa Gjert Ingebrigtsen som får mye av æren for å ha trent guttene, er det liten tvil om at mamma Tone også gir alt for barna sine.


I anledning 50-årsdagen hennes ønsket sønnene derfor å fortelle hvor mye mamma betyr.

Uten mamma hadde vi ikke klart det

Tone og Gjert Ingebrigtsen har 7 barn sammen. Kristoffer (32), Henrik (29), Filip (27), Martin (25), Jakob (19), Ingrid (14) og William (6).

– Jeg vier livet mitt til ungene, og har satt meg selv til side, noe som ikke er vanskelig. Når du får sju barn, så har du bestemt deg for det, og jeg lever og ånder for de vi har vært så heldige å få. Sju barn er en livsstil, og da kan du ikke bare gå eller gjøre det du selv vil, har Tone Ingebrigtsen uttalt til magasinet Tara.

Og i anledning 50-årsdagen ønsket familien å feire dagen med fest og åpent hus hjemme i Sandnes. Til TV 2 forteller Filip at sønnene som driver med løping ofte har vært fraværende på bursdagen hennes fordi de er på reise.

– Uten mamma hadde ingen av oss vært her, forteller Jakob til TV 2. Videre forteller han at oppdragelsen er det mor som har stått for, «mens Gjert har jaktet Henrik og Filip på rulleski».

Filip på sin side mener at foreldrene har utfylt hverandre perfekt, og at mor skal ha mye av æren for at barna er sterke mentalt.

– Man trenger den balansen. Man trenger å bli pushet litt når det må til, og man trenger også trøst. Det har vært greit å ha mamma der når ting har vært tøft, sier Filip Ingebrigtsen til TV 2.

View this post on Instagram

William er sjefen! 👊

A post shared by Tone Eva Ingebrigtsen (@toneevaing) on

Tone har tidligere forklart til KK at det blir svært lite alenetid, og at det aller meste over lang tid har handlet om å stille opp for og tilpasse for barna som driver med friidrett.

– Alt dreier seg om å legge livet til rette for de som satser på friidrett. Det handler om å tilpasse trening, skole, mat, skyss og vasking av klær – en kabal som ofte kan by på utfordringer. Hverdagen går i 190 km/t, og alt som skjer er nøye planlagt, sier Tone Eva.

Og for småbarnsforeldre som synes de vasker mye klær;

– Da alle sju barna bodde hjemme kunne jeg gjerne vaske tre maskiner med klær før jeg begynte på jobb klokken 10 på morgenen.

Dette er virkelig en mamma som har ofret alt for barna sine! Vi gratulerer så mye med de 50!

130,360FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter