lørdag, juni 12, 2021

Derfor sluttet Hanne fra «Åsted Norge» i politiet

Mest lest nå

I 2012 fikk Hanne Kristin Rhode krystallsyke – krystaller som løsner i det indre øret og gir kraftige anfall av svimmelhet. Dette var begynnelsen på slutten på karrieren som toppjurist i Politiet.

– Det føltes som jeg var innelåst i en fuktig, mørk kjeller med klamt og kaldt jordgulv, uten fluktmulighet. På utsiden var det fortsatt liv, et jeg ville tilbake til, men hvordan, sier Hanne Kristin Rhode i et intervju med Her & Nå.


Faksimile: Instagram

Ifølge skandinavias største helsenettsted, NHI, er Krystallsyke en tilstand med anfall av kraftig svimmelhet som utløses ved spesielle bevegelser av hodet. Ofte oppstår det når man snur seg i sengen, eller når man setter seg opp i sengen. Hvorfor tilstanden oppstår er ikke kjent.

Mange sperret nok øynene opp da Rohde plutselig valgte å si opp jobben som leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt og satse videre på Hanne Kristin som merkevare.

Beslutningen kom etter at den tøffe juristen som frem til 2014 var leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt hadde trent seg frisk. Hun hadde vært så dårlig at hun hverken greide å lese, skrive eller stå. I den nye lydboken «Kjemp for alt hva du har kjært» sier hun dette var prisen for å ha brukt alt for mange krefter på jobb.

Karrierebyttet har resultert i tre krimbøker, en rekke foredrag og nå også en lydbok.

I boken reflekterer Rohde over hva vi løper fra i en travel hverdag.

– I mange år handlet mitt liv om å skape trygghet, en solid utdannelse, fast jobb og god økonomi. Som jurist klatret jeg til topps innen politiet, og havnet i medias søkelys, men øynet underveis andre muligheter. Spesielt etter nesten å ha jobbet meg i hjel, sier hun.

Hver dag øver «den nye» Hanne Kristin på å være seg selv. Hun er opptatt av balanse i livet. Og der, påpeker hun, er hun opptatt av toleranse.

– Ingen kjenner sannheten om livet. Du skal slippe å bli pådyttet mine råd. Mitt ønske er ene og alene å gi inspirasjon.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter