søndag, mai 16, 2021

Tor Kjærvik-drapet: Motivet kan ligge over 20 år tilbake i tid

Mest lest nå

Tirsdag ble Norge rystet. Først over nyheten om at den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept i eget hjem mandag kveld. Deretter over den tragiske meldingen at sønnen er siktet for drap på sin far og drapsforsøk på farens samboer.

Kjærvik som nylig fylte 70 år er kjent fra en rekke store kriminalsaker i Norge. Dagbladet skriver at han akkurat hadde kommet hjem da sønnen dukket opp.


Avisen skriver at de har fått bekreftet at forholdet mellom far og sønn de siste åra skal ha vært greit, og at det skal ikke ha vært noen ny stor opprivende konflikt mellom dem. Også Kjærviks samboer skal overfor politiet ha beskrevet forholdet mellom far og sønn som greit.

Det er trolig en opprivende familiekonflikt som ligger mer enn 20 år bak i tid som skal ha vært årsaken til at besøket endte i en tragedie.

Ifølge NRK skal sønnen ha forklart at han var sterkt preget av konflikter rundt barnefordelingen da han var liten, og at han i voksen alder har hatt psykiske problemer.

Etter at sønnen som er i 30-årene hadde skutt og drept sin egen far, skal han ha avfyrt flere skudd etter farens samboer. Dagbladet får opplyst at hun klarte å flykte, uten at noen av skuddene traff henne.

Deretter har den siktede løpt fra stedet. Han ringte selv politiet senere på kvelden og ble da pågrepet.

– Vår klient har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, han har forklart seg og samarbeider med politiet, sier advokat Sol Elden til Dagbladet. Sammen med John Christian Elden er hun oppnevnt som forsvarer den drapssiktede mannen.

Elden opplyser videre at han er nedbrutt og svært preget av det som har skjedd.

Tor Kjærviks samboer har avgitt politiforklaring. Hun er fysisk uskadd, men forståelig nok svært preget av hendelsen.

– Min klient er naturlig nok veldig preget av det som har skjedd. Hun er fortsatt i sjokk, sier bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs.

En einstøing

En rekke medier beskriver sønnen til Tor Kjærvik som en person som har holdt seg mest for seg selv. Han har ikke vært i jobb siden 2019, og det finnes ingen spor etter han på sosiale medier.

Dagbladet har snakket med en nabo av mannen som forteller at de svært sjelden så han utenfor leiligheten sin.

Samtidig kjenner ikke andre familiemedlemmer seg igjen i beskrivelsene av en dypstikkende konflikt mellom sønn og far.

Til lokalavisen Varingen, forteller den drepte advokatens nevø Petter Kjærvik, at de andre familiemedlemmene ikke kjente til noen konflikt.

– Vi i familien har snakket sammen, og dette er helt ukjent for oss. Påstanden kom som lyn fra klar himmel og er ikke en beskrivelse vi kjenner igjen, sier Petter Kjærvik til avisen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter