mandag, januar 24, 2022

Toralv Maurstad på sykehjem etter nok et slag

Mest lest nå

Toralv Maurstad (94) har underholdt flere generasjoner nordmenn fra skjerm og scene. Etter et hjerneslag i mai er skuespillerlegenden kraftig redusert og bor nå på Fagertun sykehjem på Hadeland. 

Nylig fikk han en gledelig overraskelse. Generalsekretær Knut Christian Høvik i Senior Norge plutselig dukket opp på sykehjemmet sammen med ukebladet Se & Hør og overrasket en rørt Toralv Maurstad: Den folkekjære skuespilleren ble Årets Hederssenior for 2021. 

– Du har gjort en enorm innsats i samfunnet og bidratt til å gi både eldre og yngre gode opplevelser innen kultur- og teatersektoren. Ditt virket har også bidratt til å bygge verdifulle broer mellom generasjoner, sa Høvik ifølge Se & Hør da han overrakte prisen til Toralv Maurstad. 


Kona Beate Eriksen (61) var også tilstedet da ektemannen fikk prisen. Toralv Maurstad har hatt to hjerneslag. Det første fikk han i april 2016, mens det andre slaget som gjorde det umulig for skuespilleren å bli boende hjemme fant sted i vår. 

Se & Hør skriver at skuespilleren får all den pleie og hjelp han trenger på Fagertun, mens kona pendler mellom Oslo og sykehjemmet på Hadeland tre dager i uken. 

– Det er for krevende å bo alene med ham. Han krever hjelp døgnet rundt og jeg klarer ikke å stelle ham selv. Den intense tilstedeværelsen Toralv alltid har hatt, har nå gjort sitt til at jeg trenger avlasting, sier kona Beate. 

Toralv Maurstad sitter nå i rullestol etter to slag, men ifølge Se & Hør bidrar han masse til fellesskapet på sykehjemmet ved å lese dikt, synge og ha et godt humør. 

Nylig fylte Maurstad 95 år, noe blant annet Norsk teater gratulerte han med på Facebook.

I dag fyller Toralv Maurstad 95 år! Vi gratulerer norsk teaters grand old man så mykje med dagen 🎂Foto: Eirik Malmo

Posted by Det Norske Teatret on Tuesday, November 23, 2021
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter