Hjem Fremhevet Tore Strømøy er tilbake – se hva han gjør nå

Tore Strømøy er tilbake – se hva han gjør nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Programlederen er nå med i et nytt og morsomt NRK-program etter mediestormen.

Tore Strømøy (64), den velkjente NRK-programlederen, har gjennom årene opparbeidet seg en solid og lojal seerskare, spesielt som programleder for det populære «Tore på sporet». Dette programmet har hatt som mål å gjenforene familier med en komplisert fortid, noe som har rørt mange seere gjennom årene.

I november i fjor lanserte Strømøy en ny serie, «Ingen elsker Bamsegutt». Den serien tiltrakk seg også mange seere, men bare fire dager etter lanseringen ble serien fjernet fra NRKs nettspiller. Årsaken var at hovedpersonen «Bamsegutt» hadde en sedelighetsdom, noe som ikke ble opplyst om i programmet. Dette førte til stor oppstandelse og flere klager til NRK.

NRK-serien ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) på alle tre innklagede punkter, og i etterkant beklaget NRK-sjefen publiseringen under mediedagene. Etter skandalen har Strømøy holdt en lav profil, men nå er han tilbake på NRK i en helt annen og mye mer lystig kontekst.

Tilbake med et smil

Strømøy er nå å se i humorserien «Gym», ledet av Mia Hundvin (47). I denne serien deltar han i en populær barnelek hvor deltakerne skal gjemme seg, og denne gangen er det Strømøy som leter. Han uttrykte stor glede over å være med i programmet og var overrasket over den positive responsen.

– Å være med i «Gym» var veldig artig, og responsen på gjesteopptredenen har vært voldsom faktisk. Både barn og voksne kommer for å fortelle at de syntes dette var gøy. Jeg har også fått skryt av kringkastingssjefen. Mange sier de savner meg på skjermen, og at det var gøy å se han «Tore på sporet» igjen, sier han til Se og Hør.

Tore Strømøy fikk mye kritikk for serien «Bamsegutt». Foto: NRK

Strømøy fortsetter med å fortelle at han synes det er stas å være med i programmer som «Gym» og «Superkrim», selv om han vanligvis takker nei til realityprogrammer.

– Men å bli kalt legende på «Gyms» leirskole er ikke alle forunt. Jeg blir fortsatt overrasket over at barn og ungdom kjenner «Tore på sporet». Det varmer, innrømmer han.

Fikk angst

Tiden etter serien om «Bamsegutt» har Tore vært åpen om at var svært vanskelig.

I talkshowet «Else» med Else Kåss Furuseth fortalte Tore mer om hvor sterk påkjenningen har vært.

– Det var et helsike å se seg selv, dunke opp, på alle media, til alle døgnets tider, forteller han og fortsetter:

– Jeg følte det som at jeg bare lå og holdt meg fast i jorda, for ikke å bli slynget ut i verdensrommet. Det var så gæli. Og det har jo selvfølgelig gjort noe med meg. Det gjør at jeg har fått angst, ikke sant. Jeg våkner sånn om morgenen …

Videre holdt Tore hånden ut i lufta og viste at den var ustø. Han fortalte videre at han rett og slett er redd.

På spørsmål om hva dette har gjort med han, svarer Tore at han er blitt skeptisk til folk.

– Jeg tar ikke telefonen hvis jeg ikke vet hvem det er. Jeg er skeptisk – jeg som pleide å svare alle, sier Strømøy.

Nylig la Tore ut dette bildet av seg selv og kjæresten på Instagram, det kan i hvertfall se ut som at ting går litt bedre nå.

  1. Tore Strømøy og Bjørn Eidsvåg
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com