Hjem Kjendisnytt Tore Strømøys triste erkjennelse etter «Bamsegutt» : – Jeg har fått angst

Tore Strømøys triste erkjennelse etter «Bamsegutt» : – Jeg har fått angst

I kommende episode av talkshowet til Else Kåss Furuseth, får hun besøk av Tore Strømøy. I programmet som sendes på Tv Norge søndag kveld, forteller Strømøy om hvordan alt bråket rundt dokumentarserien om «Bamsegutt» har påvirket han.

Etter dokumentaren om «Bamsegutt» har det stormet rundt de journalistiske metodene som er gjort i serien. Mens mange er begeistret for de følelsesladde programmene til Strømøy, har han også fått betydelig kritikk for det journalistiske arbeidet. Nå forteller Strømøy om hvordan det har vært «å stå i stormen».

Etter all stormen rundt programmet skrev Strømøy et innlegg på Instagram hvor han fortalte om jobben som programleder, og sier det på mange måter er en underlig jobb.

«Du får all ros når ting går bra, men du får også all kjeft om noe går galt. Selv om jeg bare er en liten brikke i maskineriet. Jeg har smakt på begge deler. I det siste har pressen og andre sloss om å fortelle hvilken elendig fyr og journalist jeg er», skrev Strømøy innledningsvis.

Samtidig er det også mange som har uttrykt at de setter pris på arbeidet til Strømøy, og han har en stor fanskare blant menig mann i sosiale medier. Det har også Strømøy fått med seg – og tatt til seg.

«Men på motsatt side har jeg mottatt en flodbølge av støtte og oppmuntring fra folket som er helt utrolig. Jeg har aldri opplevd maken. Og jeg er dere alle utrolig takknemlige. Dette forteller meg at de fleste i Norge er gode folk med hode og hjerte på riktig sted. Og at de som skriver og deler livsfarlig gørr på nettet, er et lite fåtall», skrev han.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Tore Strømøy
Tore Strømøy sammen med kjæresten. Foto: Privat

Det har vært beintøft

I et intervju med Se og Hør har Strømøy også fortalt om hvordan kroppen reagerte på alle reaksjonene.

– Det har vært beintøft. Trykket var så voldsomt at jeg føler meg krigsskadet. Jeg ble redd for å lese mailer og svare på telefonen. Jeg ble også engstelig for å gå ut, men jeg måtte jo gjøre det. Det er som en stor klo som har satt seg fast i kroppen, forteller 63-åringen.

Han ba også folk innstendig om å slutte med det han omtaler som mobbing av Jan Egil Granfoss.

– Det er fælt hvordan de mobber kameraten min. Han har sonet ferdig for lenge siden, og saken bør legges død. Han har blitt dundret på hele livet, og det fortsetter nå også. Skal han aldri få fred? Det er trist, sa Strømøy til Se og Hør.

Deltar på talkshow med Else

I det nye talkshowet «Else» med Else Kåss Furuseth forteller Tore mer om hvor sterk påkjenningen har vært.

– Det var et helsike å se seg selv, dunke opp, på alle media, til alle døgnets tider, forteller han og fortsetter:

– Jeg følte det som at jeg bare lå og holdt meg fast i jorda, for ikke å bli slynget ut i verdensrommet. Det var så gæli. Og det har jo selvfølgelig gjort noe med meg. Det gjør at jeg har fått angst, ikke sant. Jeg våkner sånn om morgenen …

LES OGSÅ: Bamsegutt-advokaten var selv mobbeoffer

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Tore Strømøy
Tore Strømøy forteller om hvordan han har fått angst etter serien om «Bamsegutt». Foto: Privat / Instagram

Videre holder Tore hånden ut i lufta og viser at den skjelver. Han forteller videre at han rett og slett er redd.

På spørsmål om hva dette har gjort med han, svarer Tore at han er blitt skeptisk til folk.

– Jeg tar ikke telefonen hvis jeg ikke vet hvem det er. Jeg er skeptisk – jeg som pleide å svare alle, sier Strømøy.

Tore Strømøy kritiserer pressens behandling av Jan-Egil Granfoss, hovedpersonen i TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt». Han mener pressens dekning har vært skadelig for Granfoss, som returnerte til Norge med familien i slutten av november, ifølge VG.

Strømøy etterlyser en debatt om pressens etikk og Vær Varsom-plakaten, og hevder pressen har vært urettferdig ved å offentliggjøre informasjon om Granfoss’ fortid. Han argumenterer for at det bør være mulig å bevege seg videre etter å ha gjort opp for seg, og stiller spørsmål ved om kravet til feilfrihet er realistisk for de som omtales i pressen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com