Hjem Nyheter Torger Tengs ba tiltalte fortelle det han vet – om han vet noe

Torger Tengs ba tiltalte fortelle det han vet – om han vet noe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Torger Tengs var det første vitnet i den åtte uker lange rettssaken der Johny Vassbakk (52) står tiltalt for drapet på Birgitte Tengs på Karmøy 6. mai 1995.

Det er 27,5 år siden Torger og Karin Tengs mistet sitt eneste barn. Dette er andre rettsrunden ekteparet følger i håp om å få svar på hva som skjedde med datteren deres maikvelden for snart tre tiår siden.

På rettssakens andre dag var Torger Tengs det aller første vitnet som forklarte seg i saken. Han jobbet på sjøen den gang, som kaptein på et skip på vei til Rotterdam i Holland.

Fikk dødsbudskapet av fetteren

I forklaringen som er gjengitt av TV2.no forteller han at han først prøvde å ringe kona, Karin. Der fikk han ikke svar. Deretter forsøkte han å ringe foreldrene, men heller ikke de tok telefonen. Da antok han noe var galt så han prøvde konas bror, Jacob, far til Birgitte Tengs’ fetter.

– Da tok fetteren telefonen, og han forklarte hva som hadde skjedd. Han ga også en slags beskrivelse, sier han i forklaringen ifølge TV2.

– Det er ikke sånn at du bryter sammen i grining. Du blir helt lamma. Jeg stod alene i to-tre timer i styrhuset og bare kikket ut. Omsider kom styrmannen og avløste meg, sier han.

Pågripelsene har vært sjokk

Det skulle fortsatt gå nesten to år før det kom en pågripelse i saken. Da fetteren ble pågrepet i februar 1997, reagerte Torger Tengs først med sjokk og vantro. Han beskriver samtidig tilståelsen som en lettelse. Foreldrene mente da de hadde fått svar på hva som hadde skjedd med deres eneste barn.

I tiden etter de mistet datteren har foreldrene forsøkt å leve «et slags dagligliv», men Torger Tengs lar det komme frem at det har vært «et helsike med alle mediegreiene hele tiden».

Nyheten om at Johny Vassbakk var pågrepet kom som et nytt sjokk for foreldrene.

–  I tillegg var han mistenkt i Tina-saken, og da tenkte jeg «har de lest for mye krim, eller?», sier Torger Tengs ifølge VG.

Håper å få svar

Han har likevel et håp om å endelig få svar på hva som skjedde med Birgitte. Når bistandsadvokaten spør Torger Tengs om det er noe han har lyst å legge til så han rett på tiltalte Johny Vassbakk og ba ham fortelle det han visste, når han skal innta den samme vitneboksen senere i rettssaken.

– Prøve å tenke på hva han hadde spart oss og seg selv for, alt det grumset og ting som ligger og som er sopt sammen mot han. Som vi må sitte her og ta imot fra journalister og alle, som han og vi må sitte her og høre på, da kan han bare reise en eller annen plass og sone og få et daglig dont i stedet, det hadde vært herlig, svarte faren ifølge NRK, og legger til at det selvsagt er under forutsetning at han har gjort det.

Den tiltaltes forsvarer Stian Kristensen, sier til NRK, at tiltalte syntes Torger Tengs’ forklaring var veldig vond og tøff å høre på.

– Men som han sier, jeg kan ikke tilstå noe jeg ikke har gjort. Jeg har jo ikke gjort dette Stian, sier forsvareren videre til tv-kanalen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com