Hjem Kjendisnytt Torkjell Berulfsen fyller 80 – utelukker ikke TV-comeback

Torkjell Berulfsen fyller 80 – utelukker ikke TV-comeback

Han var em av de mest profilerte programlederne i NRK i en årrekke. Vi kjenner Torkjell Berulfsen fra NRK-serier som «Edle dråper», «Berulfsens pengebinge», «Opp i røyk» og «Ganefryd».

– Jeg har en ustoppelig nysgjerrighet. «Hva er historien bak?», tenker jeg alltid. For eksempel; hva kan du si om fargen blå? Den må ha en historie og et tidspunkt hvor den oppsto i folks bevissthet. Hvis du går inn i en middelalderkirke og ser på glassmalerier, er jomfru Maria alltid kledd i blått. Blå var nemlig en av de dyreste fargene som fantes, så den var de ganske sparsommelige med. Jeg har lurt på hva forhistorien til kaffe er, hvordan penger oppsto og så videre og så videre. Hver dag finner jeg noe nytt jeg lurer på, forteller han i et intervju med ukebladet Her & Nå.

NRK-veteranen har nylig rundet 80, men føler seg fortsatt ung.

– Jeg føler meg overhodet ikke som 80 år, bortsett fra at jeg blir minnet om det nå med den der jævla stokken. Snøfonner og stokk er ikke noen morsom kombinasjon. Men jeg har fortsatt den samme nysgjerrigheten i behold, og fortsatt den samme gleden over å ta en akevitt, forteller han til ukebladet.

Når han ser tilbake på livet synes han det har vært innholdsrikt og fantastisk spennende.

– Når jeg ser tilbake er det et enormt og morsomt puslespill, men jeg håper ikke at den siste brikken er på plass ennå, slår han fast.

Sin hittil siste serie, «Edel årgang», laget han for NRK i 2015.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått lov til å jobbe for NRK, men det rare er at jeg er så sjeleglad for at jeg ikke er der lenger. For jeg merker at det nå har forandret seg ganske mye. Jeg har aldri hatt det så moro i mitt liv som da jeg var i NRK, men savner det overhodet ikke, sier NRK-veteranen.

Han avviser imidlertid ikke at det kan bli mer, og sier det hadde vært morsomt å lage en tv-serie om flyvningens historie.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com