Da hunden Wilma fikk prolaps i ryggen tidligere i høst var det ikke noe alternativ å avlive henne. Da sparer heller Tormod og kona Janne på andre ting.
– Hun er yngste datteren min. Jeg kan ikke tenke meg hverdagen uten Wilma. Hun er en øyesten for meg, en luring og et skikkelig kosedyr når hun finner ut at hun selv vil. En trofast venn, sier Tormod Rokstad til Romerikes Blad.
Den fem år gamle welsh corgi cardigan-hunden er midtpunktet i livet til Tormod og kona Janne. Da hunden ble lam i bakparten etter prolapsen var operasjon eneste alternativet. Ekteparet har forsikret hunden, men den gjelder opp til 30 000 kroner, og Wilmas veterinærregning kom på 100 000.
– Jeg har fått kommentarer på at jeg er spik spenna gæren som bruker så mye penger på et dyr, men jeg angrer ikke. Vi får heller spare inn på andre ting og være litt nøkterne når vi handler framover. Ingen har vondt av å legge om livsstilen lite grann, sier Wilmas matfar til lokalavisa.
At de skulle bruke penger på Wilma, var matmor enig i.
– Wilma er her, vi har mat på bordet og vi har hverandre. Det er det viktigste, sier hun.
Og Wilma? Hun er sprek og rask igjen, og oser av livskvalitet.
Agria dyreforsikring skriver at dersom hunden ved prolaps har tap av følelse, lammelser eller sterke smerter kan det være at veterinæren anbefaler at hunden bør opereres. Prognosen er vanligvis god dersom operasjonene skjer så raskt som mulig.
Det kan ta opptil seks måneder før hunden er restituert. Til tross for lang rehabiliteringstid er prognosen ofte god for at hunden kan bli bra igjen.
Agria sier at dersom det virker som om hunden din har vondt i ryggen, bør du kontakte veterinæren din. Dette trenger ikke å være prolaps, men det er alltid lurt å få undersøkt hunden…