Hjem Familie Transpersonen oppgitt over jordmødrene etter fødsel: ‘Slutt å kalle meg mamma’

Transpersonen oppgitt over jordmødrene etter fødsel: ‘Slutt å kalle meg mamma’

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bennett Kaspar-Williams, en transperson som fødte sitt eget barn, uttrykker frustrasjon over at jordmødrene insisterte på å kalle ham «mamma.»

I oktober 2020 fødte nå 39 år gamle Bennett en frisk gutt via keisersnitt. Sammen med mannen sin, Malik, hadde de gledet seg til å ønske sitt nye familiemedlem velkommen. Men opplevelsen på fødestuen ble preget av en vedvarende irritasjon – personalet fortsatte å bruke feil pronomen og kalle ham «mor.»

En reise mot aksept

Bennett, som begynte sin kjønnsendring i 2014, påpeker at det er viktig å skille mellom kjønnsidentitet og foreldrerollen.

– Det er en falsk ekvivalens at alle kvinner kan bli mødre, at alle mødre bærer sine barn, eller at alle mennesker som bærer barn er mødre, forklarer han, ovenfor New York Post.

Han innså at han var trans i 2011, men det var først i 2014 at han startet den fysiske overgangen, inkludert en operasjon som kostet over 30.000 norske kroner.

Foto: Privat

– Det var veldig befriende. Jeg kunne aldri ha forutsett hvor lettende det ville være å få fjernet brystene. Det var en stor bør som ble løftet fra skuldrene mine, sier Bennett.

Utfordringer ved graviditeten

Selve prosessen med å bli gravid var ikke en utfordring for hans kjønnsidentitet. Det som derimot skapte irritasjon, var helsepersonellets antagelser om hans kjønn.

– Det eneste som gjorde meg oppgitt og irritert rundt graviditeten min var at de kalte meg «mor», sier han.

Han kritiserer også graviditetsindustrien for å være sterkt kjønnsfokusert.

Foto: Privat

– Hele institusjonen er sentrert rundt å selge dette begrepet ‘morskap’.

Til tross for utfordringene er Bennett stolt over å kunne si at han er både far og den som skapte sitt eget barn.

– Ingenting føles sterkere enn å kunne si at jeg er en far som skapte mitt eget barn, sier han.

For sønnen deres er det helt naturlig å ha en ‘Dada’ og en ‘Papa’.

Foto: Privat

– Når han er gammel nok, vil han også finne ut at hans ‘Dada’ var den som bar ham og tok vare på ham slik at han kunne komme til denne verden, avslutter Bennett stolt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com