Hjem Nyheter Tre helsearbeidere innlagt med blodpropp – undersøker sammenheng med vaksinering

Tre helsearbeidere innlagt med blodpropp – undersøker sammenheng med vaksinering

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tre helsearbeidere ansatt i Helse sør-øst er innlagt med blodpropp eller hjerneblødning ved Oslo universitetssykehus kort tid etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. De skal være yngre, og symptomene beskrives som svært alvorlige.

lege

Lørdag ble det kjent at tre helsearbeidere er innlagt på Oslo universitetssykehus (OUS) med blodpropp.

Legemiddelverket undersøker om blodproppene har sammenheng med koronavaksinering, men har foreløpig ikke konkludert.

Norge og Danmark har pauset vaksinen fra AstraZeneca mens helsemyndighetene undersøker om det er en sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og flere tilfeller av blodpropper.

– I dag har vi mottatt ytterligere tre meldinger om alvorlig blodpropp eller hjerneblødninger hos personer som har fått vaksinen. Vi kan ikke si noe sikkert om sammenhengen, men undersøker nøye, sier overlege Sigurd Hortemo ved Legemiddelverket ifølge NRK under en pressekonferanse.

I etterkant av pressekonferansen opplyser Geir Bukholm i FHI til VG at det er snakk om yngre personer og at symptomene de opplever er svært alvorlige.

Det er foreløpig ikke konkludert med at det er noen sammenheng mellom vaksinen og blodpropper eller hjerneblødning.

Hortemo ber helsepersonell om å være oppmerksom på symptomene etter vaksinering, og sier personer under 50 som er vaksinert de siste 14 dagene og opplever sykdomsfølelse samt større eller mindre flekker på huden, bør oppsøke legevakt.

Hortemo sier til NRK at flere yngre pasienter rapporterer at de har fått hudblødninger eller større blå flekker etter vaksinen. Det kan være et alvorlig tegn på nedsatt antall blodplater.

Ifølge Hortemo er det kombinasjonen av blodpropp, lavt antall blodplater og blødninger som er bekymringsfullt.

På spørsmål om hvorvidt tilfellene av blodpropp kan ha sammenheng med bruk av p-piller, svarer Hortemo at dette er blant tingene de nå undersøker.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com