in , ,

Tre jenter med kreft poserer sammen på bilder hvert år – det siste bildet har et viktig budskap

barnekreft

I mars 2014 tok fotografene Lora Scantling og Christy Goodger et veldig spesielt bilde av tre små jenter fra Oklahoma.

Rheann Franklin (nå 13), Ainsley Peters (nå 11), og Rylie Hughey (nå 10), klemte hverandre tett med lukkede øyne, og viste støtte i deres gjensidige kamp mot kreft. Bildet gikk raskt viralt og skapte overskrifter over hele verden.

Foto: Lora Scantling

– Det opprinnelige bildet var noe jeg ble inspirert til å ta fordi stefaren min tapte kampen mot lungekreft, og jeg ønsket å gjøre noe som ville gjøre en forskjell. Jeg bestemte meg for å gjøre noe rundt barnekreft fordi jeg også har en venn som mistet babyen til kreft, ser Scantling til GoodHousekeeping.


LES OGSÅ: Samler inn penger til kreftsyke barn – hør den hjertevarme låta

Et år senere gjenskape Scantling bildet for å feire det faktum at alle tre jentene var i bedring. Denne gangen var øynene åpne for å symbolisere at de så fremover mot en lys fremtid.

Foto: Lora Scantling

Siden ble de tre jentene stadig fotografert sammen. De var nå kreftfrie alle tre og stilte blant annet opp i Today hvor de nå, kreftfrie, viste frem bildet fra den gang alle var syke.

Scantling bestemte seg for å gjenskape bildet igjen, for å gi folk en oppdatering om hvordan de tre jentene har det.

– Alle de tre jentene er fortsatt kreftfrie, selv om Rheann har livslang påvirkning fra kjemo og stråling (hun får ikke hår, har begrenset vekst, nyresvikt osv.). Til tross for alt er hun en ekstremt glad liten jente, sier Scantling.

LES OGSÅ: «Vær så snill. Jeg ber deg, fra en far som har fått hjertet sønderknust, det er for sent for datteren min, men barnekreft må kureres»

På dette bildet holder jentene opp et stort gullbånd – symbolet for kreft hos barn – for å spre bevissthet og skaffe penger til forskning for å bekjempe denne forferdelige sykdommen.

– Vi elsker å være i stand til å ta bildene hvert år fordi det får folk til å snakke om kreft hos barn og kampen får mer oppmerksomhet som det sårt er behov for, da barnekreft bare får ca 4% finansiering, og det må være mye høyere, sier fotografen.

Det er en årlig tradisjon Scantling planlegger å fortsette gjennom hele livet, slik at de aldri glemmer kampen de vant sammen.

Foto: Lora Scantling

Bildene av jentene har rørt mennesker over hele verden og i et intervju med People, forteller moren til Rylie at bildene for dem symboliserer håp.

– Hvis jeg måtte oppsummere Loras bilder i ett ord, ville det vært håp. Vi blir sterke sammen, og jeg håper at en annen familie, i liknende situasjon, kan se på bildet å bli inspirert, sier hun.

Det siste bildet – barn får kreft hver dag

I det siste bildet har jentene også fått med seg en gutt som heter Connor Lloyd, som også er rammet av kreft.

Foto: Lora Scantling

Foreldrene til Connor er beæret over at gutten deres fikk være med på bildene og rette fokus på barnekreft.

LES OGSÅ: Mor deler sin historie for å vise barnekreftens sanne ansikt

– Det betyr mye for familien vår å bidra til å øke bevisstheten om kreft hos barn, og vi følte at når Connor ble med på bildene så kunne vi vise at mens jentene gjør det bra, blir hver dag nye barn diagnostisert, sier Connors foreldre til Today.

– Barnekreft er ikke så sjelden som folk tror, og kan skje med hvem som helst når som helst, helt uventet.

I dag deler vi denne historien og disse bildene for å rette fokus mot barnekreft. I Norge kan du gi ditt bidrag til barnekreft ved å støtte barnekreftforeningen. På sine nettsider skriver de:

«Ved å gi en gave, gir du barn og familier rammet av kreft, gylne øyeblikk og hjelp i en sårbar og vanskelig tid. Sammen skal vi finne bedre behandlingsmetoder og kommer nærmere drømmen om at alle barn skal overleve kreft. Tusen takk!»

Du kan støtte barnekreftforeningen HER.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Rasende pappa deler reglene 16-åring fikk fra sjefen første dag i ny butikkjobb

Pastoren stanset ranerne med bønn