onsdag, juli 15, 2020

Tre påkjørsler i løpet av 90 minutter – nå kommer politiet med en viktig oppfordring

Mest lest nå

Forrige fredag meldte Sør-Øst politidistrikt om tre påkjørsler i løpet av 90 minutter. Felles for alle de påkjørte var at ingen brukte refleks. 

Til VG forteller politiets operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød, at vi rett og slett er alt for dårlig til å bruke refleks.

«Folk må begynne å bruke refleks. Dette er folk for dårlige til slik det er nå. Det er ikke snø, det er mørkt, gjerne litt tåkete og regn. I tillegg er de aller fleste mørkkledde», sier han til avisen.


 

Bussjåfør etterlyser refleks

Tidligere har vi skrevet om bussjåføren Kristin som reagerer på hvor få barn som faktisk bruker refleks eller refleksvest. Hun har store problemer med å se de små når hun kjører rutene sine, og bestemte seg derfor for å skrive en oppfordring til alle foreldre på Facebook.

LES OGSÅ: Madelén brukte ikke refleks og ble påkjørt – jeg hadde englevakt

Det er ikke lett å se barn som ferdes langs mørke veier uten refleks. Foto: Pixabay

Dette skriver Kristin i sitt viktige innlegg: 

«Hei alle sammen.

Med dette innlegget ønsker jeg å nå alle som tar buss. 

Det er vel knapt noen som ikke har registrert at det er mørkt om morgenen nå. Riktig beksvart. Det finnes selvfølgelig gatelys på noen strekk, men disse vil ofte bare lure. Det er sjeldent så lyst rundt gatelysene som vi tror. 

I morges da jeg kjørte for å hente barn som skal til skolen, så kjente jeg at det er flaks at jeg vet hvor de fleste pleier å stå. Nesten ingen av barna i en til slutt full buss, brukte noen form for refleks eller noen type lys for å vise sjåfører hvor de befinner seg i veien.  

Det er helt ærlig drittvanskelig å se barna deres. Nå var det heldigvis ikke glatt ute og jeg vet jo sånn noenlunde hvor de fleste går på, men det er ikke alltid slik.

I morgen kan det være glatt og det er kanskje en sjåfør som ikke kjører strekket så ofte som meg. Det risikerer at foruten å miste bussen så kan man bli påkjørt.

Kan vi ikke bare helt enkelt her og nå bli enig om at alle, store og små, bruker refleks, har på seg en lykt eller det aller beste, har refleksvest på? 

Vi busssjåfører er jo redd for dere og barna deres. Er dere?»

Del gjerne oppfordringen til politiet og bussjåføren videre : Bruk refleks – det kan redde liv! 

130,162FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter