Hjem Forskning Tre ting tatoveringen kan avsløre om personligheten din

Tre ting tatoveringen kan avsløre om personligheten din

Har du tatovering? I så fall kjenner du kanskje igjen deg selv i de tre personlighetstrekkene under…

Tatoveringer har økt betydelig i popularitet det siste tiåret. Dermed får tatoveringer også plutselig oppmerksomhet fra forskere. De lurer for eksempel på hva det er som gjør at noen tatoverer seg mens andre absolutt ikke vurderer å få en nål med blekk i huden.

I en studie ledet av Viren Swami fra Anglia Ruskin University fikk personer med og uten tatoveringer fylle ut ulike spørreskjema, der en rekke personlighetstrekk ble undersøkt. Ifølge Psychology Today var tatoverte signifikant forskjellige fra de uten tatoveringer på tre bestemte egenskaper.

Her er hva tatoveringene dine ifølge studiens resultater sier om deg:

Du er utadvendt.

Ekstroverte personer får energi av sosiale aktiviteter. Når det gjelder personlighetsmålinger, er det mer sannsynlig at ekstroverte kjenner seg igjen i ting som «Jeg er en som er pratsom» og «Jeg er en som er full av energi.»

De har en tendens til å være mer omgjengelige, morsomme, kjærlige, vennlige og snakkesalige. Tenk på skuespilleren Jamie Campbell Bower fra Twilight-serien – som har tatoveringer av en rose, en hodeskalle og en fugl.

Han sa en gang: «Jeg er en ekstrovert: Jeg liker å gestikulere og snakke høyt og sånt, så teater er lett for meg.»

Du søker opplevelser.

Med mennesker som søker opplevelser menes personer som foretrekker å oppleve eventyr gjennom sinn og sanser, leve en ikke-konform livsstil og utforske nye opplevelser med lav risiko.

Dette står i kontrast til sensasjonssøking, kjedsomhet og det å ikke ha hemminger.

Ta forfatteren Elizabeth Gilbert. Hun er mest kjent for boka Eat, Pray, Love som senere har blitt til film.

I boka Big Magic reflekterer hun over at venner som har mange tatoveringer er frisinnede.

– Jeg ønsker å leve det mest levende dekorerte og midlertidige livet jeg kan. Jeg mener ikke bare fysisk. Jeg mener også følelsesmessig, åndelig og intellektuelt. Jeg vil ikke være redd for lyse farger, eller stor kjærlighet, eller store avgjørelser, eller nye opplevelser, eller risikable kreative bestrebelser, eller plutselige endringer, eller til og med stor fiasko, skriver Gilbert som selv har et par tatoveringer.

Du er unik.

Jo større behov en person har for å være unik, jo mer ulik ønsker personen å være fra andre.

Forfatterne av studien påpeker at dette funnet – det at tatoverte individer har et sterkere behov for å være unike – i tråd med tidligere forskning antyder at tatoveringer er en modus for selvuttrykk eller konstruksjon av identitet.

Dette kan være spesielt sant i et så kroppsorientert samfunn som vi har i dag – da kan en tatovering være en måte å presentere eller kommunisere ens forskjeller og/eller unikhet.

Colin Kaepernick, som blant annet har tatoveringer av polynesiske stammesymboler, har fortalt Sports Illustrated: «For meg er det bare en annen måte å være annerledes og prøve å skille meg ut som individ. Hvis noen dømmer meg for noe sånt som tatoveringene mine, så får det så være.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com