Ungdommene fanget katten, kjørte over den med moped og druknet den. Nå er de dømt for grove brudd på dyrevelferdsloven.

Det var to jenter og to gutter som utførte mishandlingen og drapet på katten Gullars. Jentene fikk tak i katten først, og puttet den i en sekk. Så tilkalte de den eldste gutten, som kom på moped. Det skriver NRK.

Det var Bergens Tidende som skrev om saken først. De har fått tilgang på en video der ungdommene kaster sekken med katten høyt opp i luften før den deiser ned i bakken. Etterpå kjører de over katten i sekken med moped. Så skal de ha fylt sekken med steiner og kastet den i sjøen slik at katten til slutt druknet.

Mishandlingen og drapet på Gullars skjedde i en av nabokommunene til Bergen i fjor vår.

Foto: Privat

Dømt for mishandlingen

Alle de fire ungdommene var under 18 år da mishandlingen og drapet skjedde. Den eldste gutten er nå dømt til seks måneders ungdomsstraff. Jentene har fått kortere betingede dommer. Den yngste gutten kan ikke straffes, da han var under 15 år da mishandlingen skjedde.

Den 18 år gamle gutten, er tidligere dømt for å ha mishandlet et pinnsvin. Han hoppet på pinnsvinet og stakk en pinne gjennom det.

LES OGSÅ
Mann alvorlig skadet etter å ha klappet løve i dyrepark

I retten forklarte han at han kjørte over pinnsvinet med mopeden med et uhell, og at han måtte avlive pinnsvinet fordi det var skadet. Retten trodde ikke på forklaringen.

Har fått dyrepoliti

I Bergen har de nylig fått et eget dyrepoliti.

«Det har ikke vært mange saker i Norge som handler om vold mot dyr», sier politiadvokat Alexander Sele i Vest politidistrikt til NRK, og legger til at det vil bli større fokus på slike saker fremover.

Han forklarer at vold mot dyr skal straffes med ubetinget fengsel.

«Det helt klare utgangspunktet er at vold mot dyr straffes med ubetinget fengsel. Høyesterett har lagt seg på straffer rundt tre måneders fengsel», sier han.