Forsiden Nyheter Tre ungdommer er dømt for å ha mishandlet og drept en katt

Tre ungdommer er dømt for å ha mishandlet og drept en katt

Ungdommene fanget katten, kjørte over den med moped og druknet den. Nå er de dømt for grove brudd på dyrevelferdsloven.

Det var to jenter og to gutter som utførte mishandlingen og drapet på katten Gullars. Jentene fikk tak i katten først, og puttet den i en sekk. Så tilkalte de den eldste gutten, som kom på moped. Det skriver NRK.

Det var Bergens Tidende som skrev om saken først. De har fått tilgang på en video der ungdommene kaster sekken med katten høyt opp i luften før den deiser ned i bakken. Etterpå kjører de over katten i sekken med moped. Så skal de ha fylt sekken med steiner og kastet den i sjøen slik at katten til slutt druknet.

Mishandlingen og drapet på Gullars skjedde i en av nabokommunene til Bergen i fjor vår.

Foto: Privat

Dømt for mishandlingen

Alle de fire ungdommene var under 18 år da mishandlingen og drapet skjedde. Den eldste gutten er nå dømt til seks måneders ungdomsstraff. Jentene har fått kortere betingede dommer. Den yngste gutten kan ikke straffes, da han var under 15 år da mishandlingen skjedde.

LES OGSÅ
Gutten kollapset etter å ha snurret på husken. Nå vil mammaen advare andre foreldre
LES OGSÅ
Kvinne klaget på konstant hodepine - legene gjorde et grotesk funn i bihulene hennes

Den 18 år gamle gutten, er tidligere dømt for å ha mishandlet et pinnsvin. Han hoppet på pinnsvinet og stakk en pinne gjennom det.

I retten forklarte han at han kjørte over pinnsvinet med mopeden med et uhell, og at han måtte avlive pinnsvinet fordi det var skadet. Retten trodde ikke på forklaringen.

Har fått dyrepoliti

I Bergen har de nylig fått et eget dyrepoliti.

«Det har ikke vært mange saker i Norge som handler om vold mot dyr», sier politiadvokat Alexander Sele i Vest politidistrikt til NRK, og legger til at det vil bli større fokus på slike saker fremover.

Han forklarer at vold mot dyr skal straffes med ubetinget fengsel.

«Det helt klare utgangspunktet er at vold mot dyr straffes med ubetinget fengsel. Høyesterett har lagt seg på straffer rundt tre måneders fengsel», sier han.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet