torsdag, juni 4, 2020

Treåring som forsvant i skogen forteller en bjørn hjalp ham å overleve

Mest lest nå

Nasjonalgarden kalles inn for å dempe demonstrasjonene i Minneapolis

Guvernøren i Minnesota kalte inn nasjonalgarden på torsdag da demonstrasjonene ble for mye for politiet. Demonstrasjonene startet i protest for drapet...

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Tre år gamle Casey Hathaway fra Nord-Carolina, USA, lekte sammen med noen venner utenfor bestemorens hus, da han forsvant og ble borte i skogen. En større leteaksjon ble satt i gang, men ingen spor etter lille Casey var å finne.

Foto: Sheriffen i Craven County

Han ble umiddelbart etterlyst både via sosiale medier og pressen, og mannskaper fra både politiet, FBI og US Marines deltok i søket. I tillegg til flere hundre frivillige, ifølge TV-stasjonen KLEW.


Mannskapene var svært bekymret for hva de ville finne, og levnet ikke mye håp for treåringen. Området han forsvant i ligger svært utilgjengelig til og været var dårlig. Vind, regn og temperaturer ned mot frysepunktet bidro til at situasjonen så alt annet enn lyst ut.

Hørte gråt fra skogen

Inntil to dager senere – da en kvinnelig turgåer hørte barnegråt fra et sted i skogen. Redningsmannskaper fikk tatt seg inn til området, og der fant de lille Casey, viklet inn i en tornebusk.

Da de fant ham var det nesten ikke så de trodde sine egne øyne. Gutten var i overraskende god form. Riktignok sliten etter strabasene, kald og med skrubbsår, men ikke verre enn han kunne sendes hjem etter en undersøkelse og kortere innleggelse på sykehuset.

På spørsmål om hvordan han hadde klart seg så bra på egenhånd som han nå tross alt hadde gjort, forbløffet Casey politiet med svaret sitt – han hadde fått en venn i skogen – en bjørn hadde kommet og passet på ham.

Flere stiller seg tvilende til Caseys historie om bjørnen, men andre igjen har ingen betenkeligheter med å tro på ham. Det finnes flere historier hvor bjørn skal ha hjulpet barn som har gått seg bort i skogen, både i USA og andre steder i verden, men ingen av dem er noensinne bevist.

Hva tror du? Kan en bjørn ha tatt seg av den lille gutten, eller kan det være andre årsaker til han forteller en slik historie? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter