lørdag, april 4, 2020

Treåringen er verdens yngste med Parkinson. Nå kjemper moren en kamp for sønnen

Mest lest nå

Kronprinsesse Victoria hylles – jobber frivillig hos bymisjonen

Den svenske kronprinsessen dukket nylig opp på et bilde der hun pakket lunsjbokser for bymisjonen. Oppdraget står ikke i den offisielle kalenderen, og jobben...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Australske Jahleel Marsh (3) var bare tre måneder gammel da han ble diagnostisert med Parkinsons sykdom. Det gjør han til verdens yngste som har fått sykdommen. Nå kjemper moren en kamp for å få råd til en operasjon som kan hjelpe sønnen.

– Jahleel har fått klarsignal om at han kan få en hjerneoperasjon i Polen i mai, skriver Jahleels mamma, Bec Marsh på nettsiden Fundrazr der hun samler inn penger til sønnens operasjon.

– Jahleel ble diagnostisert da han var tre og en halv måned gammel, hvilket gjør han til det yngste barnet i hele verden til å ha sykdommen. Han sjanse for å få sykdommen er 1 av 65 millioner, så det er utrolig sjeldent, skriver Bec videre.

Foto: Privat

Ble frarådet å google

Bec skriver at da sønnen fikk diagnosen, ble hun frarådet å google den.

– Legene sa til meg at jeg ikke måtte google noe om sykdommen hans. De sa også at han kun hadde en forventet levetid på sju år hvis sykdommen ikke ble behandlet, skriver hun.

Jahleel trenger stell og pleie døgnet rundt, og mamma Bec har sluttet i jobben sin for å ta vare på sønnen. Han kan ikke gå, ikke snakke eller spise selv, og han har tilbrakt mer enn halve livet sitt på sykehus.

Foto: Privat

Ønsker å gi han en barndom

Nå samler Bec inn penger slik at sønnen kan få den operasjonen han trenger. Operasjonen er eksperimentell, men Bec sier hun har håp om at den vil hjelpe sønnen.

– Det er så vanskelig at penger er det eneste som står i veien for at mitt barn skal få et liv, skriver Bec.

– Vi trenger desperat hjelp, og alle små donasjoner folk kan avse, kan endre livene våre, skriver hun videre før hun legger til:

– Han er så modig, og jeg ønsker bare å gi han en barndom.

LES OGSÅ: Læreren bar den funksjonshemmede eleven på ryggen så hun kunne være med på utflukten

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...