fredag, februar 28, 2020
Familie Treåringen mistet bamsen i elva. Da kom brannvesenet og...

Treåringen mistet bamsen i elva. Da kom brannvesenet og reddet den

-

Det kan fort bli krise, dersom den lille mister bamsen sin. Et slikt tap kan føre til bunnløs sorg, utallige tårer og mange søvnløse netter. Det visste Ringsaker brannvesen, som tok uhellet på største alvor. De rykket ut og reddet Bamsefar.

En barnehage i Brumunddal var ute og gikk tur onsdag formiddag. Da de gikk over broen over elva, skjedde det som absolutt ikke skulle skje. En treåring mistet bamsen sin ned i det iskalde vannet i elva.

Det viste seg å være svært vanskelig å få hentet bamsen opp igjen. Hva skulle man gjøre? Vel, de eneste som helt sikkert kunne hjelpe i en slik krisesituasjon, var brannvesenet. Så de ansatte bestemte seg for å kontakte dem.

Foto: privat

Redningen av bamsefar ble prioritert

Det er på ingen måte noen selvfølge at brannvesenet har tid til å ta på seg slike oppdrag. De skal slukke branner, redde liv og bistå andre redningsetater. Men akkurat denne dagen, ble bamseredningen prioritert.

LES OGSÅ: Kirurgens omtanke for 8-år gammel gutt blir hyllet over hele verden

«En barnehage var ute og gikk langs elva ved Sveum og en av ungene mistet bamsen sin slik at den trillet uti elva. Da ringte de oss og spurte om vi hadde mulighet til å hjelpe til, sier Morten Øvern varabrannsjef i Ringsaker, til Ringsaker Blad.

«Veldig ålreit når anledningen byr seg»

Brannvesenet forteller at de hadde anledning til å bistå. De dro ut til elven og fisket opp bamsen, som så ble gjenforente med sin tre år gamle eier. Barna fikk med seg hele redningsaksjonen fra kanten.

«Det er jo ikke bestandig vi kan prioritere slik, men det er veldig ålreit når anledningen byr seg. Og eieren av bamsen og de ansatte var veldig takknemlige», sier varabrannsjefen.

For en hyggelig gest av brannvesenet. Disse barnehagebarna fikk nok en opplevelse for livet. Og så håper vi de passer ekstra godt på bamsene sine fremover.

LES OGSÅ: Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre med skjøteledningen!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...