Hjem Historier fra livet Trebarnsfaren elsker å gå i høye hæler og skjørt: – Klær har ingen kjønn

Trebarnsfaren elsker å gå i høye hæler og skjørt: – Klær har ingen kjønn

Mark Bryan, en 61 år gammel ingeniør fra Tyskland, er ikke redd for å utfordre kjønnsstereotypier. Han har skapt stor oppmerksomhet på sosiale medier med sine vågale antrekk som inkluderer høye hæler og skjørt.

Selv om høye hæler opprinnelig ble laget for menn på 1600-tallet, blir de i dag nesten utelukkende sett på som noe kvinner bruker. Mark Bryan er en av de moderne mennene som tar tilbake denne populære skoen for andre enn de som er født som kvinner.

Mark er far til tre og jobber som robotikkingeniør. Tiden hans brukes til foreldrerollen og jobb, og han tilbringer gjerne fritiden sin i høye hæler og skjørt. Hans antrekk har samlet nesten 660 000 følgere på Instagram, hvor han ofte poster bilder av seg selv i diverse kombinasjoner av skjørt, støvletter og pumps.

Klær har ingen kjønn

Bryan mener at klær ikke skal være kjønnsbestemte. Han foretrekker skjørt fremfor kjoler fordi de lar ham kombinere dem med mer tradisjonelle «maskuline» topper. Han mener også at skjørt gir et bredere spekter av variasjon enn de typiske buksene som de fleste menn bruker på jobb.

Marks barn støtter hans valg fullt ut. Han har oppdratt dem med forståelsen om at klær ikke bestemmer seksualitet eller kjønn. Datteren hans er en av hans største fans og ser frem til dagen hun kan låne klær av ham. Hans kone er også en stor støtte og hjelper ofte til med å velge ut antrekk.

Møter også motstand

Selvfølgelig møter ikke alle Mark med samme forståelse. Han har opplevd en rekke negative kommentarer både online og i virkeligheten. Han må ofte minne folk på at de ikke ville stilt de samme spørsmålene hvis han hadde på seg en mer tradisjonell bukse.

  1. Dronning Sonja

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com