Ny trend: Vet du hva det betyr dersom du ser et skjerf som er hengt rundt et tre?

1951

Julen er en tid for kos, hygge og omgang med dem man holder kjær. Men i førjulstidens hektiske dager er det lett å glemme hva julen faktisk handler om.

En ny trend har nå dukket opp rundt om i verden som skal hjelpe med oss med nettopp det; å huske hva julen er.

Har du sett skjerf som er hengt opp på et tre i byen eller nabolaget ditt? I så fall har du kanskje tenkt at noen ville «pynte» treet litt, men bakgrunnen er mer varmende enn som så.

Det hele startet i USA hvor mange mennesker begynte å surre skjerf rundt trestammer i parker og rundt gatelys langs veiene. Bakgrunnen er rett og slett at skjerfene er tiltenkt mennesker som bor på gaten og sliter med å holde varmen om vinteren.

Skjerfene henges ut som en donasjon til dem som trenger dem, og mange av dem inneholder en vennlig melding som for eksempel:

«Jeg er ikke gjenglemt. Ta meg om du er kald. Varm deg på meg. Må Gud velsigne deg.» 

En virkelig flott gest å gjøre i disse juletider!

En av dem som er flittig opptatt med å strikke skjerf til fattige mennesker er Elizabeth Sammons. Hun fortalte WCCO News om hvorfor hun bruker så mye tid på å lage skjerf til hjemløse personer.

– Jeg synes det er en god sak som vi alle kan støtte. Det finnes mange mennesker bak dette tiltaket og det er virkelig til hjelp for dem som bor på gaten.

Trenden har nå spredd seg fra USA. Har du sett dette i Norge? Gi oss gjerne en lyd om det i kommentarfeltet på Facebook! 

SISTE NYTT