Hjem Nyheter Trend fra Australia oppdaget i Norge – Madeléne fant synål i banan

Trend fra Australia oppdaget i Norge – Madeléne fant synål i banan

Skummel trend tidligere sett i Australia og Sverige er nå oppdaget i Norge. 

Da Madeléne Leidland skulle spise en banan hun hadde kjøpt på en Coop-butikk i Sarpsborg ble hun mildt sagt overrasket. I det hun skar opp bananen, kjente hun noe som stakk i fingeren.

Til NRK forteller Leidland at gjenstanden hun stakk seg på var en synål som var stukket inn i bananen. Hun sier at hun er glad nålen ikke var trykt lenger inn i bananen, da kunne hun spist den med de konsekvenser det kunne medført.

– Det er skummelt å tenke på at noen vil andre mennesker så vondt, sier Madeléne Leidland til NRK.

Noen hadde stukket en synål i bananen. Foto: Privat

Sett i Australia og Sverige 

I september fikk man nærmest en «epidemi» av mennesker som stakk nåler i frukt som ligger i fruktdisken til butikker i Australia. Avisen Standard skriver at en ung gutt ble arrestert etter å ha innrømmet å ha stukket nåler i bananer og jordbær.

NRK skriver at en kvinnen i 50-årene ble arrestert for det samme, og risikerer 10 år i fengsel. Politiet i Australia mottok hundrevis av anmeldelser fra folk som hadde funnet nåler i frukten.

Tidligere denne måneden skjedde det samme i Sverige. Da med nesten katastrofale følger. En ettåring ble sent til sykehus etter å ha spist flere nåler som var stukket inn i en banan.

Heller ikke jordbærene får være i fred i Australia. Foto: Joshua Gane/Facebook

Straffbart

Å gjennomføre en slik handling er straffbart, og Coop har nå anmeldt denne saken til politiet.

– Alle våre butikker er videoovervåket, så vi skal undersøke om det er mulig å se noe på opptakene. Vi vet både når på døgnet bananene ble kjøpt og når vi fikk dem inn i butikken, forteller Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til NRK.

Av og til er det fullstendig uforståelig hva enkelte kan få seg til å gjøre. Man bør kanskje ta en ekstra titt på bananene man kjøper fremover, før man putter dem i munnen. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com