Ok, vi innrømmer det. Det holder ikke å spise en kvast med brokkoli en gang i mellom, og dermed øke iq’en til uante høyder. Nei, man må spise en god porsjon daglig skal det ha noen effekt. Men det virker!
Brokkoli inneholder nemlig et virkestoff som heter sulforafan. Et stoff som bidrar til å aktivere noen enzymer som hjelper med å utskille uønskede giftstoffer fra kroppen. Blant annet i hjernen, og jo større mengder brokkoli man spiser, jo mer utskilles.
Brokkoli daglig for bedre helse
Derfor mener forfatteren Anette Harbech at man bør spise brokkoli daglig, og gjerne som en av hovedingrediensene blant grønnsakene man spiser.
Anette Harbech har blant annet skrevet boken ”Hjernegod mat” som tar for seg forskjellige matretter som påvirker hukommelsen og hjernen generelt i positiv retning.
– Sulforafan er et unikt stoff som går inn og aktiverer noen rensende enzymer i kroppen. Det binder uønskede stoffer i kroppen og utskiller dem, forklarer Anette Harbech i et intervju med Danmarks Radio.
Sulforafan finnes også i flere andre kålsorter og andre grønne grønnsaker. Brokkoli har imidlertid den høyeste konsentrasjonen av stoffet i forhold til alle andre grønnsaker.
For å få den optimale virkningen av brokkoli skal den tilberedes – men ikke for mye. Den skal enten kokes eller dampes i omtrent ett minutt. Det er nok til å aktivere sulforafan.
Del gjerne artikkelen hvis du også har venner eller bekjente som kunne trenge til å friske opp hjernen sin litt. Dessuten er brokkoli full av fiber, antioksydanter og andre vitaminer kroppen har bruk for. Bon apetit!
LES OGSÅ: Liker du ikke grønnsaker? Det er i så fall ikke din skyld