Hjem Helse Dette treningssenteret har en spesiell saltime: Du skal sove i 45 minutter

Dette treningssenteret har en spesiell saltime: Du skal sove i 45 minutter

Er du av typen som ikke klarer tanken om å gå på et treningssenter for å svette blant apparatene og vektene? Da er kanskje dette senteret noe for deg!

Independent skriver om det engelske treningssenteret som heter David Lloyd Gyms. Her har man en helt spesiell treningstime. Den består rett og slett av soving. Alle som melder seg på timene, møter opp og sover i 45 minutter. Etterpå går man blid og uthvilt hjem.

Foto: David Lloyd Gyms

På treningssenteret er man opptatt av å ha så avslappende omgivelser som mulig. Sengene er myke og temperaturen perfekt til soving.

Søvnekspert Kathryn Pinkham har sammen med treningssenteret utviklet prosjektet. Hun forteller til Independent at dette tilbudet er helsefremmende på flere områder.

– Søvn er viktigere enn folk er klar over. Vi har en tendens til å fokusere på den kortsiktige effekten som mangel på søvn gir. Dette være seg trøtthet eller manglende konsentrasjon. Men det er også essensielt å være klar over at vi blir påvirket både fysisk og mentalt av for lite søvn.

Hun mener at flere sentre burde ta etter å tilby folk en plass hvor man kan komme for å finne den absolutte ro til å sove.

– Når vi har underskudd på søvn, mangler vi energi til å dyrke regelmessig mosjon. Det går også ut over mental klarhet, noe som igjen kan påvirke matvaner. Dette vil over tid være svære negativt for helsen.

I klippet nedenfor kan du se hvordan en «sovetime» fortoner seg. Del videre om du kjenner noen som hadde benyttet seg av dette. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com