Hjem Familie Trillingene ble født med en misdannelse som kun rammer 1 av 500 billioner

Trillingene ble født med en misdannelse som kun rammer 1 av 500 billioner

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Trillingene Hunter, Jackson og Kaden ble født i 2017. Bare to av dem er identiske, men alle tre ble født med en sjelden misdannelse i hjernen.

Amy og Mike Howard fra New York var overlykkelige da de fant ut at de ventet trillinger. Det er bare Hunter og Jackson som er identiske, mens lille Kaden er det man kaller toegget tvilling, eller i dette tilfellet, den treeggede tvillingen.

Ifølge Today, la legene på sykehuset merke til at noe ikke helt stemte med trillingenes hodeskalle, like etter fødselen. Det viste seg at de tre guttene hadde en sjelden fødselsdefekt kalt craniosynostosis. Det er en sykdom som gir unormal vekst i hjernen og hodeskallen.

Foto: Facebook / Stony Brook Children’s

De første trillingene som har blitt operert

Nevrokirurg David Chester, forteller at sykdommer er veldig sjelden i seg selv, men at alle de tre trillingene hadde samme sykdom, er noe som rammer kun 1 av 500 billioner. Med andre ord – så godt som aldri.

Trillingene er også de første som har fått korrigerende kirurgi. De ble operert da de var 11 uker gamle. Og med det skriver de tre guttene medisinsk historie.

Foto: Facebook / Stony Brook Children’s

Måtte fjerne en del av hodeskallen

Guttene måtte fjerne en del av hodeskallen, og operasjonen kunne utføres endoskopisk. Det betyr at legene førte et rør med elektrisk lys og speilanordning inn i hodet.

«Det krever mye mindre tid å gjøre en endoskopisk prosedyre på operasjonssalen. Cirka 90 minutter til tre timer, sammenlignet med en tradisjonell åpen hodeskalleoperasjon som kan ta mellom tre og åtte timer», sier Dr. Chester til Today.

Foto: Privat

Må gå med hjelm

Etter operasjonen, fikk guttene små hjelmer som hjelper til med å forme hodeskallen. Disse må de bruke i lang tid.

Bare noen dager etter operasjonene, kunne trillingene reise hjem. I dag er de alle friske og raske.

LES OGSÅ: Verdens mest identiske trillinger har blitt 32 år. Kan du se forskjell på dem nå?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com