Hjem Kjendisnytt Trine Rein sang i Finn Christian «Finken» Jagges begravelse

Trine Rein sang i Finn Christian «Finken» Jagges begravelse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I går klokken 13 ble OL-helten Finn Christian Jagge bisatt i Nordstrand kirke i Oslo. Blant artistene som skal deltok, var Trine Rein. I tillegg holdt datteren Otilie minnetale.

Nyheten om at Finn Christian Jagge hadde gått bort slo ned som en bombe blant Norges befolkning. Han døde onsdag forrige uke, bare 54 år gammel. Alpinisten døde som følge av tarmslyng med komplikasjoner. Alpinisten ble syk for noen uker siden, og ble innlagt på Ullevål sykehus. Der forverret tilstanden hans seg få dager før han gikk bort.

– Vi trodde det gikk riktig vei. Han var hjemme i to dager etter at han ble akutt syk for ei måneds tid siden, sa moren til Se og Hør.

I dødsannonsen stod det følgende:

– Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste kjæreste og ektemann. Vår svigersønn, sønn og bror, Finn Christian Jagge født 4. juli 1966, døde i Trine-Lises armer den 8. juli 2020.

Trine Rein sang

Bisettelsen ble forrettet av Kåre Skråmestø. I programmet står det at artisten Trine Rein skal synge under bisettelsen. Minnetalen ble holdt av Erik Røste fra skiforbundet. I tillegg holdt datteren Otilie, en egen minnetale.

– Finken ga seg ikke på tørre møkka. Han var en stayer, han ga seg aldri. Derfor ble han så god. Han var med og la grunnlaget for det som det ble oppskriften for norsk toppidrett. Allsidig trening, hardt arbeid og godt vennskap. Han satte standarden og etablerte kulturen som ble Attacking Vikings, sa Erik Røste ifølge NRK.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund og talsperson for familien, forteller til Se og Hør at det var ventet et stort oppmøte i bisettelsen. Av smittevernhensyn var det begrenset hvor mange som fikk delta i bisettelsen. Den ble derfor direktesendt på Finn Christians minneside, via begravelsesbyrået Jølstad.

– Vår største kjærlighet

Finn Christian Jagge etterlater seg kona Trine-Lise (48) og barna Otilie (21) og Finkus (16). Det var kona som først offentliggjorde Jagges død på Facebook.

– Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste mesterhubby, døde i dag. Det er ubeskrivelig vondt og vi er helt knust, skrev hun.

Tidligere lagkamerat Kjetil-Andre Aamodt forteller om en sterk og fin begravelse.

– Det var en veldig fin seremoni. Det var en veldig sterk tale fra datteren. Det var tøft å se Ole Kristian Furuseth bære ham ut av kirken. Mange minner kommer opp i hodet. Vi var på guttetur gjennom femten år i alpinløypene. Det er årene som har formet oss som gutter og menn, man får et ekstra sterkt bånd, sier Aamodt til NRK.

Hvil i fred, Finn Christian Jagge.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com