fredag, februar 21, 2020
Kjendisnytt Triste nyheter fra slottet - Mette Marit rammet av...

Triste nyheter fra slottet – Mette Marit rammet av kronisk sykdom

-

NRK kan melde av Kronprinsesse Mette-Marit er diagnostisert med kronisk lungesykdom.

Kronprinsessen stilte opp i Dagsrevyen og fortalte om sykdommen sin.

– Jeg har slitt med helseutfordringer i noen år nå. Det siste året har plagene vært mer uttalte. Det gjør at vi nå har vært gjennom en ganske lang prosess for å finne ut mer av hva det er, og nå begynner vi å få noen svar, sier Kronprinsessen til NRK.

Helseutfordringer gjennom flere år

Kongehuset har i dag publisert en pressemelding hvor de informerer om helsetilstanden til Mette-Marit.

– Jeg har i en del år tidvis hatt helseutfordringer, og nå vet vi mer om hva disse bunner i. Tilstanden gjør at arbeidskapasiteten vil variere. Kronprinsen og jeg velger å informere om dette nå, blant annet fordi det fremover vil være behov for å planlegge perioder uten offisielt program. I forbindelse med behandling, og når sykdommen er mer aktiv, vil dette være nødvendig, sier Kronprinsessen.

 

View this post on Instagram

 

❤️🏄🏻#eurosurf2017

A post shared by H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm) on

Videre i pressemeldingen står det at professor Bjøro kan opplyse om en langsom sykdomsutvikling gjennom flere år. Kronprinsessen behandles ved Rikshospitalet i Oslo, og i samarbeid med leger i utlandet.

– Kronprinsessen vil måtte gjennomgå ytterligere utredning fremover og også behandlingsforsøk. Ved slike tilstander som den Kronprinsessen har, er det vanlig at vi samarbeider med miljøer i utlandet, sier Bjøro.

Kronprinsessen er optimistisk 

Denne type sykdom er gunstig i forhold til å bli påvist på et tidlig stadie. Og til Kongehuset forteller Kronprinsessen at hun ser fremover.

– Selv om en slik diagnose i perioder vil legge begrensninger på livet mitt, er jeg glad for at sykdommen er oppdaget så tidlig. Mitt mål er fortsatt å arbeide og delta i offisielt program så mye som mulig, sier hun.

Vi ønsker Mette-Marit lykke til med behandlingen og riktig god bedring. Vi har en Kronprinsesse det norske folk kan være stolt av, og det skal vi vise henne ved å gi henne mange positive ord nå i den vanskelige tiden.

Trykk på deleknappen og send dine lykkeønskninger du også!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...