Hjem Nyheter Triumfferd for Johaug i Kollen

Triumfferd for Johaug i Kollen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Therese Johaugs siste renn i Holmenkollen ble en triumfferd .

Da Therese Johaug krysset målstreken i Holmenkollen for siste gang som norsk landslagsutøver var det til tonene av Andrea Bocellis «Time to say goodbye».

– Det er mye sterke øyeblikk, men jeg blir rørt når så mange tar turen hit og ser det siste løpet mitt. Jeg må takke det norske folk som står her i dag, sier Johaug til NRK.

På andre runde fikk Johaug en enorm luke til konkurrentene, og der var i praksis tremila avgjort. Fra rundt syv kilometer ut i konkurransen gikk hun alene i front, uten noen særlig trussel.

Vår avtroppende langrennsdronning, Therese Johaug, kunne smile og vinke til publikum på siste runde på Frognerseteren før hun gikk i mål på Holmenkolldagenes 30 kilometer fellesstart (klassisk) 19,4 sekunder før finske Krista Pärmäkoski som endte på andreplass. Jonna Sundling fra Sverige kom inn til en bronsemedalje, 32,3 sekunder etter Johaug.

– Therese har vært i mine øyne den beste distanseløperen noensinne. Hun er ekstrem i det hun driver med, og går like fort på sprint som i en tremil. Det er imponerende det hun driver med, sier Heidi Weng til NRK.

På direkte spørsmål om hvorfor hun legger opp nå, svarer Johaug at det er en tid for alt.

– Etter utestengelsen har jeg kommet tilbake og vunnet ni av ni gull i distanserenn i mesterskap. Ett eller to VM-gull gjør ikke meg noe lykkeligere. Da er det heller andre ting jeg vil bruke tid på. Jeg vet at når man blir 34 år til sommeren, er det en tid for alt. Derfor velger jeg å takke for meg, sier Johaug ifølge VG.

Gråtkvalt forteller hun at det siste døgnet har vært emosjonelt og at hun tidvis har angret på avgjørelsen om å legge opp.

– Jeg trodde jeg hadde grått fra meg, men tydeligvis ikke. Det har vært tider jeg har angret meg og spurt meg selv om dette er det riktige. Men det er det. Dette har vært en magisk dag på alle mulige måter. Folkehavet på Frognerseteren er et minne jeg kommer til å ta med meg for alltid.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com