søndag, juni 13, 2021

Ny studie: Noen kilo ekstra kan di deg et lengre liv

Mest lest nå

Mange opplever at kiloene kommer snikende på med alderen. Nå viser en studie at det faktisk kan være bra

En ny amerikansk studie referert til i VG har avdekket at de som legger på seg «noen langsomme kilo» i godt voksen alder lever lenger enn de som er i sunn form hele livet.


Mens folk som er overvektige fra barndom til voksen alder har størst risiko for å dø, kan beskjedne vektøkninger gjennom en levetid øke sannsynligheten for ekstra leveår, skriver avisen.

– Studien vår modellerer livslange BMI-baner og estimerer en spesifikk dødelighetsrisiko, forklarer sosiolog Hui Zheng ved Ohio State University til VG.

Ifølge Telegraph er hovedbudskapet i studien at de som er normalvektige tidlig i voksen alder, og som gjennom sitt voksne liv går inn i kategorien overvektig, faktisk kan øke sannsynligheten for å få seg noen ekstra leveår.

Noen kilo ekstra er bra

Den britiske avisen skriver ifølge VG videre at fedmekampanjer har advart mot at resultatene skal anses som grønt lys for å «gi deg selv opp» når du når middelalderen – men supplerer at vektøkning kan være nyttig for å beskytte mot dødelige sykdommer.

eldre mann
Noen kilo ekstra kan gi deg et lengre liv.

Men, understreker Zheng:

– Det er jo forskjell på noen ekstra kilo og å lide av overvekt.

– Det er overraskende at de som i eldre alder gikk opp fra normalvekt til overvekt hadde lavere dødelighet enn de som holdt seg normalvektige. Men det er et godt budskap: Det gjør ikke noe om du går litt opp i vekt i eldre alder, dersom du er aktiv, sier Mette Svendsen som er klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo universitetssykehus.

Hun mener at noen ekstra kilo er uproblematisk så lenge du beholder muskelmassen og appetitten.

Relatert:
– Tannlegen advarer: visste du dette om lettbrus og sukkerfrie pastiller?
Spis ned blodtrykket ditt med DASH-dietten
Slik blir du kvitt leverflekkene på hendene
Liker du å duppe av på sofaen? Slik tar du den perfekte lur

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter