Hjem Nyheter Trodde ettåringen slet fordi han holdt på å få tenner – døde av fryktet sykdom alle foreldre bør være obs på

Trodde ettåringen slet fordi han holdt på å få tenner – døde av fryktet sykdom alle foreldre bør være obs på

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lille Blake ble kun 13 måneder. Det som kunne se ut til å være irritasjon fra tenner som kom opp var en fryktet sykdom som har nær 100 prosents dødelighet dersom den ikke behandles.

Moren, Michelle Murrell, har snakket med Daily Mail Australia om den tragiske feiltolkingen av Blakes symptomer. 

Da gutten hennes ble syk, hadde han også problemer med tennene som holdt på å vokse frem. Dermed antok hun at symptomene hans kanskje var en kombinasjon av ting.Bakteriell hjernehinnebetennelse var ikke i tankene hennes.

– Jeg la først merke til at Blake var syk da han begynte å få feber, men vi var ikke bekymret, siden han hadde tatt med seg forskjellig hjem fra barnehagen konstant, sier Blakes mor hun til Daily Mail Australia.

Scenarioet hun beskriver er slettes ikke ukjent for de som har hatt barn i barnehagen. Der får smårollingene det ene og det andre, som er en viktig prosess for å bygge immunsystem. 

– Det begynte med litt feber, men han holdt på dette tidspunktet også på å få tenner. Det var omtrent tre eller fire tenner som var på vei gjennom på en gang. Så vi antok at det var det. Han hadde litt oppkast og feber og den slags, men vi var ikke så bekymret, sier Michelle Murrell til avisa. 

I løpet av de neste ti dagene så det ut til at Blake begynte å bli bedre – før det gikk nedover igjen.

– Han kunne være helt fin, og så kunne han plutselig være veldig sløv. Det gikk opp og ned gjennom uken, så jeg følte aldri behov for å ta ham til sykehus eller noe, sier hun.

Blakes mor er selv sykepleier, så hun passet på å holde gutten hydrert og passet på feberen

– Helt til jeg en natt la merke til at han holdt hodet på en rar måte. Det fanget oppmerksomheten min. Han så veldig stiv ut, så jeg bestemte meg for å ta ham til sykehuset, sier hun. 

På sykehuset prøvde de å få i gutten mer væske. Han hadde feber, og gutten ble lagt inn fordi han var ganske dehydrert. På sykehuset begynte han å få anfall med rykninger i armen og beinet.

Blodprøvene viste at han hadde en ganske alvorlig infeksjon. 

– De ga ham fire forskjellige antibiotika, og jeg antar at hjernehinnebetennelse var i bakhodet deres, men de kom aldri med en klar diagnose på det den gangen, sier moren. 

Dagen etter ble Blake overført til intensivavdelingen på et større barnesykehus.

 

Her ble han koblet til en pustemaskin og bedøvet. Ikke fordi han slet med å puste, men på grunn av hevelsen i hjernen. Dette var den siste dagen Blake var våken.

Murrell forteller at legene offisielt diagnostiserte ham med bakteriell hjernehinnebetennelse noen dager senere og fortalte henne at det ikke var noe de kunne gjøre.

– De sa at antibiotikaen han hadde tatt hadde begynt å bekjempe infeksjonen, men på grunn av hevelsen i hjernen hans var det for mye traumer, og de fortalte meg at det ikke var noe de  kunne gjøre, sier Michelle Murrell.

Derfra var det bare et spørsmål om når familien var klare til å ta avgjørelsen om å slå av apparatene som holdt gutten deres i live.

– Vi visste at vi aldri kom til å bli klare, men vi ville ikke trekke det ut, så etter at vi alle sa det vi trengte, lot vi han dra videre, sier moren. 

Meningitt som skyldes bakterier – spesielt de bakteriene som kalles meningokokker – er ifølge Nettdoktor.no en farlig sykdom som krever øyeblikkelig behandling med antibiotika. 

Sykdommen som har nesten 100 prosent dødelighet hvis den ikke behandles. På tross av behandling er det allikevel noen 5-15 prosent som dør fordi sykdommen kan utvikle seg svært raskt. 

Dette er fasesignalene:

Nakkestivhet.

Frysninger og feber, ofte høy feber.

Påvirket allmenntilstand.

Småblødninger i huden

Hodepine, kvalme og oppkast følger ofte med

Nedsatt bevissthet ses ofte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com