Rhonda Gessner, en blogger fra USA, skrev et innlegg om sin søster som på det tidspunktet var alvorlig syk. Søsteren hadde lenge gått med mageproblemer, men nå ga det seg utslag i sterke smerter og søsteren var bekymret for hun ville komme til å dø av det.

Gjennomgikk flere operasjoner 

Til tross for flere operasjoner og undersøkelser var det ingen som kunne stille noen konkret diagnose, men alle symptomer pekte i retningen av Multippel Sklerose. En kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet.

Søsteren var til sist så dårlig at hun satte seg ned for å skrive testamente. Hun ville også planlegge en siste ferietur, til Florida, for å skaffe flest mulig minner før hun gikk bort.

En dag Rhonda var hjemme hos søsteren, og søsteren åpnet en boks med diettbrus spurte Rhonda om hun drakk mange slike drikker. Søsteren svarte bekreftende, og Rhonda kunne fortelle at de inneholder store mengder aspartam, som ved overdreven inntak kan gi MS-liknende symptomer.

Søsteren bestemte seg umiddelbart for å slutte å drikke lettbrus, og ikke lenge etter følte hun seg faktisk mye bedre. Hun er i dag nesten symptomfri og lever et langt lykkeligere liv enn da hun drakk lettbrus daglig.

Aspartam er et kunstig søtemiddel som er flere hundre ganger søtere enn sukker. Dette gjør at man kan bruke betraktelig mindre mengder for å oppnå samme søte smaken som hvis man brukte sukker, men flere undersøkelser viser at man ikke kan utelukke bivirkninger ved bruk av stoffet.

LES OGSÅ
Moren fant sju flåtter på sønnens nakke. Så ut som fregner. Nå advarer hun andre foreldre

Les derfor innholdsdeklarasjonen nøye når du handler, og unngå kunstige søtestoffer i den grad det kan la seg gjøre. Se videoen nedenfor for mer informasjon:

Del gjerne artikkelen slik at flest mulig får øynene opp for hvor farlig kunstige tilsetningsstoffer kan være.