Hjem Historier fra livet Ingen trodde det lille barnet ville overleve – så fikk moren lov å holde henne

Ingen trodde det lille barnet ville overleve – så fikk moren lov å holde henne

Da Angela og Michael Bakker fant ut de skulle bli foreldre til en liten pike, var det ingen grense for hvor begeistret de ble. Endelig skulle de bli foreldre, og kjenne gleden ved å oppdra et lite barn sammen. Være en familie.

Dessverre ble drømmen plutselig om til et mareritt, for allerede i 25 uke gikk fødselen i gang – 15 uker for tidlig! Lille Naomi Joy hadde minimal sjanse for å overleve og legene ville ikke gi foreldreparet for store forhåpninger.

Foto: Youtube

Til tross for de dårlige oddsene gjorde personalet hos Renown Regional Medical Center Neonatal Intensive Care Unit alt som sto i deres makt for å redde lille Naomi, og etter to uker var hun sterk nok til å hilse på foreldrene for første gang.

De skulle få lov til å holde henne!

Noe av det viktigste et nyfødt barn kan oppleve er nemlig hudkontakt med foreldrene, og jo før det kan skje jo bedre er det for de båndene som knyttes. På grunn av den tidlige fødselen var ikke dette mulig, og Naomi tilbragte sine første leveuker inne i en forseglet kuvøse, uten nærkontakt med noen.

Foto: Youtube

Så viktig er denne kontakten at den har fått sitt eget navn, «kengurueffekten», som føder sine unger tidlig og oppbevarer dem i en hudfold på magen inntil de er store nok til å «fødes».

Derfor valgte også personalet på sykehuset å ta den lille piken ut av kuvøsen og la henne føle foreldrene sine.

Veide 500 gram

Hun veide knapt 500 gram, men legene mente hun var sterk nok til å komme ut og hilse på moren sin. Naomi ble forsiktig lagt på morens bryst, og man kunne umiddelbart se hvor fredfylt den lille kroppen ble. Hun trengte moren sin.

Foto: Youtube

Angela smilte over hele ansiktet da den vakre lille datteren ble plassert på brystet hennes, helt uanfektet av alle menneskene som fulgte med fra sidelinjen. Gråten presset på, og de første gledestårene trillet nedover kinnet hennes.

Endelig fikk hun holde datteren sin – etter alle disse dagene i kuvøsen.

Og det gikk så fint, at det gjorde hun resten av de 128 dagene de tilbragte på sykehuset – før Naomi ble stor nok til å komme hjem.

Foto: Youtube

Heldigvis ble episoden filmet slik at også vi kan se det lykkelige øyeblikket moren Angela får lov til å holde sin datter Naomi Joy for første gang.

Del gjerne artikkelen så andre også kan ta del i dette gledens øyeblikk, hvor mor og barn for første gang får kontakt med hverandre.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com