Forsiden Helse Visste du at munnskyllevann som listerine kan brukes mot neglesopp?

Visste du at munnskyllevann som listerine kan brukes mot neglesopp?

Butikkene flommer over av forskjellige typer munnskyllevann. Et av de mest kjente merkene er Listerine. Men visste du at dette middelet opprinnelig ble laget for helt andre bruksområder enn munnen?

Listerine så dagens lys i 1879, den gang lansert som et desinfiserende middel. Det var ikke før 70-tallet at produktet ble brukt som det vi i dag kjenner som munnskyllevann.

Listerine kan fremdeles brukes til andre ting enn å skylle munnen. Noen gode tips:

1. Kroppslukt

Reklame

Listerine har den hendige egenskapen at den demper svettelukt. Du kan fukte litt bomull eller en klut med Listerine og smøre under armene. Ikke bare fjerner listerine vond lukt, den hindrer dannelse av ny lukt, stort sett den samme egenskapen som deodoranter har.

2. Skinnende rent toalett

Hell Listerine i toalettet og vask med dobørste. Dette desinfiserer, dreper bakterier og gir badet en frisk duft.

3. Myggstikk

Som nevnt så er Listerine desinfiserende. Det er hendig når du har fått myggstikk, munnskyllevannet demper kløe og renser området rundt stikket.

4. Mot kviser

Listerine kan faktisk gi deg en friskere hud! Dypp en q-tip i Listerine og smør på kvisen, det skal ha god effekt for å ta knekken på styggedommen.

5. Neglesopp

Sliter du med fotsopp? Da er du ikke alene. Dette er et utbredt problem. Men du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe dyre kremer på apoteket av den grunn. Prøv å sitte med føttene dyppet i Listerine i 30 minutter. Et fotbad med listerine skal nemlig hjelpe mot både neglesopp og fotsopp.

LES OGSÅ
Ny forskning: rolige gåturer kan forhindre tidlig død

6. Desinfisere tannbørsten

Er du klar over hvor mange bakterier som koser seg i tannbørsten din? De fleste har tannbørsten stående i et tørt tannglass, noe som gir god grobunn for bakteriene. For å bekjempe dette skal du fylle tannglasset med Listerine og la tannbørsten stå med børsten dynket i Listerine gjennom natten. Si adjø til bakteriene!

7. Stinkende søppelspann

Ja vi kjenner alle til det. Søppelspann som har en ubehagelig lukt uansett hvor mye du vasker dem. Hell litt Liserine på et papir og ligg i bunnen av bøtten, vips så er du kvitt lukten!

Test gjerne tipsene, og DEL de videre med venner og familie! 

Kilde: RemedyDaily

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Jasså, trodde du sommeren var over? Nei da, denne uken får vi en ny supersommer

I starten av uka, kan vi få helt opp mot 30 varmegrader i Sør-Norge. Og mot midten av uka, når temperaturene også Nord-Norge. Har du...

Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt

Det var ikke bare enkelt for Mette Marit å bli kjæreste med kronprinsen, og senere hans kone og landets kronprinsesse. Men etter 18 år...

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT