in

Trofast stork flyr 8000 km hvert eneste år for å treffe maken som ikke kan fly

Ekte kjærlighet har ingen begrensninger eller grenser.

Mennesker er ikke den eneste arten som utøver monogami, og et par storker har bevist at ingen avstand eller tid kan redusere flammen mellom to skapninger som virkelig elsker hverandre. Nå, takket være teknologi, har hele verden fått tatt del i dette parets kjærlighetshistorie, og deres årlige gjenforening gir glede til tusenvis.

Historien begynte for 25 år siden, da en nå 71-årig enkemann som heter Stjepan Vokic, fant en skadet kvinnelig stork ved en dam nær landsbyen hans i Brodski Varoš, Kroatia. Storken hadde en skadet vinge fordi hun hadde blitt ulovlig skutt av en jeger.


Stjepan begynte å ta vare på fuglen, han skaffet fisk til fuglen, og hjalp til med og bygge et stort reir på toppen av huset sitt. På vintrene skaper Stjepan en «improvisert Afrika» -sone i garasjen sin, komplett med rede, oppvarming og et akvarium.

«Jeg tar henne med på fiske siden jeg ikke kan ta henne med til Afrika. Vi ser faktisk på TV sammen. Hvis jeg hadde forlatt henne i dammen, ville revene ha spist henne. Men jeg forandret hennes skjebne, så nå er jeg ansvarlig for livet hennes,» sier Stjepan.

Stjepan knyttet et nært bånd med storken. Han kaller henne Malena, som betyr «en liten» på kroatisk. En vårdag kom en mannlig stork tilbake fra sin migrasjon i Sør-Afrika. Stjepan la merke til at hannen landet ved Malenas rede på toppen av Stjepans hus.

Det var kjærlighet ved første blikk!

Hanen, kalt Klepetan, er frisk og kan gjøre den anstrengende årlige trekkreisen fra Kroatia til Sør-Afrika, men Malena kan det ikke.

Men dette ligger ingen demper på kjærlighetsforholdet mellom disse to. Hvert eneste år flyr Klepetan den lange turen til Sør-Afrika, og returnerer om våren i Kroatia til sin sanne kjærlighet.

I løpet av de siste 15 årene har Malena og Klepetan skapt 62 barn sammen. Før han drar om høsten, lærer Klepetan sine avkom hvordan de skal fly, som den gode far han er.

Stjepan ble så inspirert av deres kjærlighetshistorie at han rigget opp et videokamera og begynte å filme den årlige gjenforeningen. Nå følger millioner av folk med hvert år for å få med seg når Klepetan kommer tilbake til Malenas rede. De er store kjendiseri Kroatia!

Nedenfor kan du se hvordan det så ut da Klepetan kom tilbake til Malena i 2016 – Snakk om et rørende kjærlighetsforhold! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Madeleine McCann

Et tips fra hovedmistenktes tidligere venn satte i gang søket etter Madeleine McCann

tina turner

Dette var Tina Turners siste melding til fansen