Forsiden Historier fra livet Trofast stork flyr 8000 km hvert eneste år for å treffe maken...

Trofast stork flyr 8000 km hvert eneste år for å treffe maken som ikke kan fly

Ekte kjærlighet har ingen begrensninger eller grenser.

Mennesker er ikke den eneste arten som utøver monogami, og et par storker har bevist at ingen avstand eller tid kan redusere flammen mellom to skapninger som virkelig elsker hverandre. Nå, takket være teknologi, har hele verden fått tatt del i dette parets kjærlighetshistorie, og deres årlige gjenforening gir glede til tusenvis.

Historien begynte for 25 år siden, da en nå 71-årig enkemann som heter Stjepan Vokic, fant en skadet kvinnelig stork ved en dam nær landsbyen hans i Brodski Varoš, Kroatia. Storken hadde en skadet vinge fordi hun hadde blitt ulovlig skutt av en jeger.

Reklame

Stjepan begynte å ta vare på fuglen, han skaffet fisk til fuglen, og hjalp til med og bygge et stort reir på toppen av huset sitt. På vintrene skaper Stjepan en «improvisert Afrika» -sone i garasjen sin, komplett med rede, oppvarming og et akvarium.

«Jeg tar henne med på fiske siden jeg ikke kan ta henne med til Afrika. Vi ser faktisk på TV sammen. Hvis jeg hadde forlatt henne i dammen, ville revene ha spist henne. Men jeg forandret hennes skjebne, så nå er jeg ansvarlig for livet hennes,» sier Stjepan.

Stjepan knyttet et nært bånd med storken. Han kaller henne Malena, som betyr «en liten» på kroatisk. En vårdag kom en mannlig stork tilbake fra sin migrasjon i Sør-Afrika. Stjepan la merke til at hannen landet ved Malenas rede på toppen av Stjepans hus.

LES OGSÅ
Laura la ut toppløsbilde av seg selv og fikk høyst uventede reaksjoner

Det var kjærlighet ved første blikk!

Hanen, kalt Klepetan, er frisk og kan gjøre den anstrengende årlige trekkreisen fra Kroatia til Sør-Afrika, men Malena kan det ikke.

Men dette ligger ingen demper på kjærlighetsforholdet mellom disse to. Hvert eneste år flyr Klepetan den lange turen til Sør-Afrika, og returnerer om våren i Kroatia til sin sanne kjærlighet.

I løpet av de siste 15 årene har Malena og Klepetan skapt 62 barn sammen. Før han drar om høsten, lærer Klepetan sine avkom hvordan de skal fly, som den gode far han er.

Stjepan ble så inspirert av deres kjærlighetshistorie at han rigget opp et videokamera og begynte å filme den årlige gjenforeningen. Nå følger millioner av folk med hvert år for å få med seg når Klepetan kommer tilbake til Malenas rede. De er store kjendiseri Kroatia!

Nedenfor kan du se hvordan det så ut da Klepetan kom tilbake til Malena i 2016 – Snakk om et rørende kjærlighetsforhold! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT