Troféjakt er en aktivitet som mildt sagt er heftig debattert. Mange mener at jakt er helt greit, så lenge dyret man avliver blir brukt til noe nyttig som mat. Men troféjakt hvor man jakter for sporten sin del, er det svært mange mennesker som vil ha en slutt på.

Den amerikanske troféjegeren Tess Thompson Talley publiserte et bilde hvor hun hadde skutt en svart giraff mens hun var på på jakt i Sør-Afrika.

Jegeren hadde nok aldri sett for seg at bildet hennes skulle vekke så store reaksjoner som det gjorde, men mennesker over hele verden er i harnisk over hennes handling.

Africa Digest publiserte bildet av Talley på Twitter med følgende tekst:

Foto: Twitter

– Hvit amerikansk villmann som delvis er en neandertaler kommer til Afrika og skyter ned en svært sjelden svart giraff. Navnet hennes er Tess Thompson Talley. Vennligst del.

Dette må vi få en slutt på 

Debatten om denne type jakt er langt fra ny. Men bildet av Tess Thompson Talley har virkelig fått debatten til å blusse opp på ny på verdensbasis. Tidligere har NOAHs leder Siri Martinsen skrevet en kronikk om temaet på dyrsrettigheter.no hvor hun blant annet oppfordrer Norge til å ta avstand. I kronikken skrev hun blant annet:

LES OGSÅ
Vennskapet til den norske hunden Zita og anda Bob Kåre går verden rundt

– Troféjakt er en innbringende business for de få. Men det koster dyrene og vår fremtid dyrt.FNs nye resolusjon oppfordrer land til å «ta avgjørende skritt på nasjonalt nivå for å forebygge, bekjempe og utrydde ulovlig handel med dyr». Norge kan bidra blant annet med å forby markedsføring av troféjakt og forby import av troféer – slik NOAH nå foreslår. Men ikke minst kan vi feie for egen dør: Med stolthet over egne ville dyr, toleranse for deres eksistens og verdsetting av deres egenverdi kan vi være et bedre eksempel for verden enn det vi er i dag.

Trykk på deleknappen for å vise din avsky mot troféjakt!