Hjem Nyheter Troféjegere har drept ett dyr hvert tredje minutt det siste tiåret

Troféjegere har drept ett dyr hvert tredje minutt det siste tiåret

Mer enn 1,7 millioner dyr, inkludert løver, elefanter og utrydningstruede neshorn, er blitt slaktet at troféjegere det siste tiåret.

Troféjegere dreper ett dyr hvert tredje minutt, forteller Eduardo Goncalves ifølge Daily Mail  i boken «Trophy Leaks: Top Hunters And Industry Secrets».

Troféjakt-industrien står for en årlig omsetning på 300 millioner pund, tilsvarende rett under 3,5 milliarder norske kroner.

Daily Mail skriver videre at boken hevder at Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa er medlem av et avlsprogram som har tjent mange millioner pund på å selge sjeldne dyr til troféjegere.

LES OGSÅ: Troféjeger skyter sovende løve. Løven vrir seg i smerter før den dør. OBS: sterke bilder

Ramaphosa har tidligere benektet alle beskyldninger om å være involvert i troféjakt, Han sier farmen hans aler opp dyr i tråd med de strengeste retningslinjer innen naturvern, og at verken han eller gården hans er involvert i illegale eller uetiske aktiviteter.

Nesten 800 jegere har fått «African Big 5»-prisen for å ha drept minst en av de fem store dyresortene i Afrika: Altså en løve, elefant, leopard, et neshorn eller en bøffel. Samtidig avslører boken at jaktlobbyister i Safari Club International (SCI) deler ut en spesiell pris til alle som skyter mer enn 80 forskjellige afrikanske arter.

Gonclaves påstår videre i boken at troféjaktentusiaster skal ha brukt nær sju millioner kroner på å finansiere en desinformasjonskampanje der de med falske konti på Facebook og Twitter har engasjert seg kraftig mot Boris Johnsons løfte om å nekte import av trofé-byttedyr til Storbritannia.

Den samme gruppen skal også angivelig ha gitt mer enn 17 millioner kroner i donasjoner til amerikanske politikere, inkludert Donald Trump.

– Fremtidige generasjoner vil se forferdet tilbake på hvordan vi tillot verdens mest truede arter å bli skutt ned i hopetall av adrenalinjunkies i jakten på selfies og grufulle suvenirer. Troféjakt handler ikke om en håndfull syke individer – det handler om en enorm global industri som bruker ekstraordinær makt og manipulerer regjeringer, skriver Gonclaves i boken.

LES OGSÅ: Trofejegere poserer med død løve. Nå har datteren kuttet kontakten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com