Hjem Dyr Tromsø: Løs husky angrep og drepte lille Oscar
Dyr

Tromsø: Løs husky angrep og drepte lille Oscar

Den 10 år gamle yorkshire terrieren Oscar sto bundet til et tre sammen med to andre hunder da en husky som ikke gikk i bånd gikk til angrep.

Oscars eiere, Dawid og Margareth, var på ferie da de fikk den forferdelige telefonen fra venneparet som passet Oscar.

– Jeg fikk en telefon om at Oscar var død. Våre venner bare gråt på telefonen, sier Dawid til avisa Nordlys, som har omtalt den tragiske heldelsen.

Venneparet som passet Oscar hadde tatt med seg barn, Oscar og to andre hunder på en fisketur i godværet som endelig også hadde kommet til de nordlige delene av landet vårt. Oscar sto bundet til et tre i nærheten, sammen med to andre hunder som var med på turen.

Da hundene så to huskyer som løp rundt uten bånd, cirka 20 meter unna, begynte de å bjeffe. Dermed løp den ene av de to huskyene mot de tre hundene som sto bundet til treet. Oscar sto nærmest, og huskyen bet tak i ham og ristet han.

Hundepasserne kom raskt til stedet, og fikk lagt huskyen i bakken. Da slapp den taket i Oscar.

Nordlys forteller videre at det i hendelsesforløpet står beskrevet «Jeg tok Oscar – som blødde fryktelig mye – i bilen og kjørte mot veterinæren. Etter et par minutter merket vi at han sluttet å puste. Magen hans var fylt med blod».

Foto: Privat

Hundeangrepet skjedde før de hadde sjans å reagere, og det var flere andre sjokkerte barn og voksne som var vitner til den tragiske hendelsen.

Angrepet er anmeldt til politiet, og eieren av huskyene er sporet opp.

I Tromsø kommune, der hundeangrepet skjedde, er det båndtvang mellom 1. april og 20. august. Det stadfestes på kommunens egne nettsider. I dette tidsrommet skal hunden holdes i bånd, forsvarlig inngjerdet eller innestengt, uavhengig av om eier/ besitter har kontroll over hunden eller ikke, slås det fast på Jusstorget.no.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com