in

Tromsø-saken: Den fire år gamle jenta døde torsdag kveld

Mandag kveld ble en familie funnet livløse i sjøen i Tromsø. To av personene var død da de ble funnet, mens to små jenter ble fraktet til Rikshospitalet i Oslo med alvorlige skader. 

En jente på syv år og mor (27) var død da de ble funnet. To små jenter på henholdsvis 4 og snart 2 år ble sendt på sykehuset. Nå er fireåringen død. Det skriver TV 2.

Familiens bistandsavokat, Erik Ringberg, sier til TV 2 at det naturligvis er en særdeles tung situasjon for faren.


– Dette er en svært krevende situasjon å stå i for faren, og det er en stor tragedie som har blitt enda større. I Norge har vi heldigvis et godt hjelpeapparat, så han er i de beste hender på det punktet, sier han.

Ringberg har også uttalt til Dagbladet at faren ikke kan forstå hvordan dette kunne skje.

– Han vet like lite som alle andre hvordan dette kunne skje. Han er opptatt av å få svar. Det får vi ta etter hvert. Vi må ta en dag om gangen.

Minnestund på skolen 

Jenta på syv år som var død da familien ble funnet gikk på Borgtun skole hvor det ble holdt en minnestund på tirsdag.

– Det har vært en tøff dag og kjempetøft for mange elever. Det er også veldig mange voksne som er lei seg. Vi er sterkt berørt av dette ved Borgtun skole, sier rektor ved Borgtun skole Wenke Sørensen til NRK.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK
Den 7 år gamle jenta gikk på denne skolen. Foto: Facebook / Borgtun skole

Slik snakker du med barna 

Borgtun skole har publisert noen råd til hvordan foreldre kan snakke med barna om det som har skjedd.

De skriver at noe av det viktigste er at voksne hjelper barna med åpen kommunikasjon om tanker, følelser og kroppsreaksjoner. Det kan dempe barns uro. Forskning viser at barn gjerne får med seg det som skjer, både i nære relasjoner og i nyhetsbildet.

Videre skriver skolen:

«Når det gjelder medieoppslag, får barn gjerne med seg bruddstykker av nyhetene, fra venner og eldre søsken, fra avisenes forsider, fjernsyn og internett. Barn mangler ofte erfaringer, kunnskap og mestringsstrategier for å kunne forstå og håndtere kritiske hendelser og opplevelser.

Foreldre og lærere bør derfor prate med barn om vonde, skremmende tanker og følelser som oppstår i kjølvannet av dramatiske hendelser eller krisepregede nyheter. Her følger noen råd.»

Politiet vil begjære obduksjon av den døde fireåringen. Den yngste jenta (1) kjemper fortsatt for livet.

En dyp tragedie. Vi sender våre varmeste tanker til alle berørte. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Christine Kohts kone, Pernille, har også blitt alvorlig syk

Årets julegave til migrenepasienter – Nå kommer «vidundermedisinen» på blå resept