Hjem Kjendisnytt Trond Giske åpner opp om den vanskelige tiden og sorgen: – Det var ikke lenger liv i magen

Trond Giske åpner opp om den vanskelige tiden og sorgen: – Det var ikke lenger liv i magen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Årene fra 2017 har uten tvil vært tøft for Trond Giske. En rekke beskyldninger om #metoo og en voldsom mediestorm har vært vanskelig. Så vanskelig at Giske tidligere har uttalt at det nesten tok livet av alle rundt han.

I 2019 stilte både Trond Giske og Haddy Njie opp i TV 2-serien «Vårt lille land». Der fortalte de om hvor vanskelig trykket var å håndtere.

– Jeg tror nesten det er en kroppslig erfaring som sitter i meg at sist jeg sa noe offentlig om dette, uansett hvor ydmykt og virkelig imøtekommende jeg prøvde å være, så ble det en massiv storm som holdt på å ta livet av alle rundt meg, sa Giske ifølge Aftenposten i programmet.

Njie fortalte om en samboer som mistet fotfeste. Presset gikk ut over psyken.

– Det svimlet for ham, han kaldsvettet. Det føltes som om hjertet flimret. Han klarte ikke å stå på beina, sa Njie.

Men paret sto sammen. Siden den gang har de giftet seg, og fått døtrene Maria (7 1/2) og Anna (1 1/2).

Gir ut bok

Trond Giske har tatt et aktivt steg for å styrke sosialdemokratiet i Norge, til tross for at mange trodde han hadde trukket seg tilbake fra politikken. Han har imponerende nok bygget opp det som nå er Arbeiderpartiets største lokallag, Nidaros sosialdemokratisk forum, hvor han fungerer som leder. Dette lokallaget har vokst raskt og har i dag over 4000 medlemmer og tiltrekker seg mer enn 8000 følgere på Facebook.

Dette engasjementet kulminerer i lanseringen av hans nye bok, «Verdt å slåss for», som finner sted på Folkets Hus i Trondheim onsdag kveld. Boken gir et innblikk i både hans politiske og private liv, og tilbyr en unik mulighet til å komme nærmere Giske og hans familie gjennom de seneste årene. Dette markerer et viktig øyeblikk i hans karriere, der han deler sine erfaringer og visjoner for fremtiden, ikke bare for seg selv, men også for sosialdemokratiet i Norge.

– Dette er boka for alle som mener Norge trenger et sterkt sosialdemokrati og de gode verdiene som har bygd Norge, skriver Giske på Facebook.

Da er «Verdt å slåss for» lest inn som lydbok. Dette er boka for alle som mener Norge trenger et sterkt sosialdemokrati…

Posted by Trond Giske on Saturday, November 11, 2023

Mistet et barn

Se og Hør refererer til den nye boka til Giske og forteller at da det stormet som verst rundt den profilerte politikeren, ble Haddy gravid.

«Sensommeren 2020 hadde jeg tatt endelig farvel med partiet som jeg hadde vært i hele mitt liv. Den påfølgende høsten og vinteren var tung. Jeg følte meg forsvarsløs. Den brutale maktkampen og pressens angrep var vanskelig å bære, også for dem rundt meg», skriver Giske i boken og fortsetter:

«Men av og til i livet blir det gitt oss øyeblikk av nåde. Den vinteren ble Haddy gravid. Det var ikke planlagt, men vi var glade. Det var ingen selvfølge at vi skulle få flere barn. Kanskje var det en god ting, at tilværelsen var roligere, at det var mer tid».

Så dro de på ultralyd og fikk beskjeden ingen vordende foreldre vil høre:

«Det var ikke lenger liv i magen. Det spirende livet var dødt. Var det alt vi hadde vært gjennom? Var det belastningene og bekymringene? Eller var det naturens gang? Vi vil aldri få vite».

I tiden som fulgte synes Giske det var vanskelig å skulle tro på eller håpe på flere barn.

«Du kan vente et helt liv på det som aldri siden skjer. Men så, midt i en ny vinter, kom Anna. Anna – som betyr nåde».

«Det viktigste i livet er det viktigste i politikken. Ingenting er viktigere for meg enn de tre døtrene mine. Ingenting er viktigere enn å beskytte dem, sørge for at de får et godt liv, at de skal være trygge», skriver han.

Trond Giske og Haddy Njie har vært kjærester siden 2014, og giftet seg i Nidarosdomen fem år etter. Trond Giske har datteren Une fra før, med eks samboer Anne Grethe Moe, mens Giske og Nije fikk sitt første felles barn da datteren Maria kom til verden i 2016.

Og i 2022 ble også Maria storesøster, da lille Anna kom til verden.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com