Hjem Kjendisnytt Trond Mohn gir ny milliongave: Sponser MR-maskin til 40 millioner kroner

Trond Mohn gir ny milliongave: Sponser MR-maskin til 40 millioner kroner

Bergenseren og milliardæren Trond Mohn har nok en gang åpnet lommeboken for å støtte helsevesenet i Nord-Norge.

Denne gangen er det en splitter ny MR-maskin verdt 40 millioner kroner som gis til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og Universitetet i Tromsø (UiT). Gaven inkluderer også opplæring og garantitid.

På onsdag vedtok styret ved UNN å takke ja til den sjenerøse gaven.

– Styret retter stor takk til forretningsmannen Trond Mohn for den sjenerøse gaven, som gjør det mulig å fremskynde utviklingen av UNN som regions- og universitetssykehus for Nord-Norge og styrker forskningsmulighetene til MR-forskning ved UiT, står det i vedtaket fra styret.

Gaven fra Mohn kommer som et kjærkomment tilskudd, spesielt siden UiT i dag er det eneste breddeuniversitetet i Norge som mangler tilgang til en dedikert MR-maskin for forsknings- og undervisningsformål. Flere forskningsprosjekter mellom UNN og UiT har blitt forsinket eller utsatt på grunn av manglende MR-kapasitet. Nå kan disse prosjektene få en ny start.

Reduserer ventetid

UNN skal bruke 12 millioner kroner fra egne midler for å delfinansiere monteringen av den nye MR-maskinen. Den administrative direktøren ved UNN, David Johansen, forklarer ifølge Nordlys at maskinen ikke bare vil bli brukt til forskning, men også til ordinær pasientbehandling når det er ledig kapasitet.

Dette kan potensielt redusere ventetiden for pasienter og minske behovet for å kjøpe tjenester fra eksterne leverandører, noe som igjen kan føre til lavere kostnader for foretaket.

Dette er ikke første gangen Trond Mohn viser sin gavmildhet overfor helsevesenet i Nord-Norge. Tidligere i vinter ble det kjent at Mohn også ga en CT-maskin til 100 millioner kroner.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com