Hjem Nyheter Trond Mohn med gigagave til Universitetssykehuset Nord-Norge

Trond Mohn med gigagave til Universitetssykehuset Nord-Norge

Del
X

UNN Universitetssykehuset Nord-Norge er den stolte mottakeren av en sjenerøs gave verdt 95 millioner kroner, bestående av en avansert CT-skanner. Giveren? Trond Mohn selvfølgelig!

Dette skriver avisen Nordlys.

Forretningsmannen Trond Mohn er kjent for sine tidligere omfattende bidrag til blant annet UNN, Tromsø IL, og Universitetet i Tromsø (UiT). Han er også mannen som har sponset en rekke ballbinger, fotballbaner og idrettshaller på Vestlandet.

Mohns generøsitet strekker seg ikke bare til selve maskinen; han har også forpliktet seg til å dekke tilhørende ombyggingskostnader, installasjon, opplæring for ansatte samt støtte til forskning relatert til bruk av den nye CT-skanneren.

En CT-skanner er et viktig diagnostisk verktøy som kan utføre detaljerte undersøkelser av hele kroppen, og bidrar dermed vesentlig til sykehusets diagnostiske kapasitet. Dette utstyret er avgjørende for en rekke medisinske fagfelt, inkludert onkologi, nevrologi, og akuttmedisin, for å nevne noen.

Einar Bugge, konstituert direktør ved UNN, har i saksfremlegget uttrykt et sterkt ønske om å akseptere gaven.

«Direktøren ser det som svært ønskelig at gaven mottas», skriver Bugge, noe som understreker betydningen av donasjonen for sykehuset og pasientene det tjener.

UNN forventer at tilføyelsen av den nye CT-skanneren vil føre til en betydelig økning i effektiviteten i pasientbehandlingen. Ved å forbedre diagnostisk kapasitet og redusere ventetider, vil sykehuset kunne tilby enda bedre helsehjelp til befolkningen i Nord-Norge.

Trond Mohns gave er et eksempel på hvordan privat filantropi kan spille en kritisk rolle i støtten av offentlige helseinstitusjoner, og bidra til å forbedre helsevesenet for alle. Et fantastisk bidrag som bare må hylles! Trykk gjerne på deleknappen for å hylle han du også!

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com