onsdag, juni 3, 2020

Tror Dronning Elizabeth kommer til å abdisere

Mest lest nå

Dronning Elizabeth (94) har sittet på tronen i over 68 år. Nå sier kilder at hun kommer til å trekke seg fra tronen, og overlate ansvaret til prins Charles (71).

Da koronapandemien kom, trakk dronning Elizabeth seg tilbake. Sammen med ektemannen, prins Philip (98), forlot hun Buckingham Palace og dro til Windsor Castle der hun har bodd siden.

Etter planen, skulle dronningen returnere til London etter påske, men det kan se ut som at dronningens opphold på Windsor Castle blir på ubestemt tid. Alle dronningens offisielle oppdrag er også kansellert.


Tviler på at hun kommer tilbake

Den engelske hoffeksperten Andrew Morton, tviler på at dronningen noen gang kommer tilbake igjen i jobben. Han sier til The Sun at selv om dronningen er glad i å treffe det britiske folket, er det for risikabelt med tanke på alderen hennes.

Ifølge Svensk Dam, sier kilder at det er planlagt at dronningen skal trekke seg tilbake fra tronen neste år, når hun fyller 95. Men nå hevder flere at dette kan skje tidligere enn planlagt.

Tror ikke hun ønsker å abdisere

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror dronningen har en enorm pliktfølelse, og at hun i utgangspunktet ser på sitt virke som monark som en livslang tjeneste.

– Jeg tror egentlig ikke at hun vil abdisere, sier kongehuseksperten til Se og Hør.

– Når det er sagt, står verden i en helt spesiell situasjon nå. Det er klart smitterisikoen vil begrense hennes virke, og at hun kanskje en periode må overlate flere oppgaver til sin sønn prins Charles, som er tronarving, sier hun videre.

Still going strong

Caroline Vagle tror også utfallet kommer an på hvor langvarig pandemien blir, og dronningens fysiske form.

– Enn så lenge holder hun seg imponerende godt, og få passer vel bedre til uttrykket «still going strong» enn akkurat henne, sier hun.

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth fyller 94 år

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter