in

Trosset politiets råd – folk samlet seg på Rådhusplassen

Image by Boris Štromar from Pixabay

Tidligere mandag anbefalte Politiet å utsette et Pride-arrangement på Rådhusplassen. Mandag kveld strømmer folk til solidaritetsmarkeringen.

– We’re here, we’re queer and we won’t dissappear, ropte folkemengden ifølge VG.

Oversatt betyr det vi er her, vi er skeive og vil ikke forsvinne.


Politimester i Oslo, Beate Gangås, sa tidligere mandag at de har vært i dialog med arrangøren av markeringen på Rådhusplassen i Oslo og anbefalt at arrangementet utsettes.

– PST vurderer at vi fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon. Det er gjennomført en terroraksjon, og det foreligger en uavklart trussel, uttalte politidirektør Benedicte Bjørnland.

På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, var politiets klare anbefaling at kveldens Pride-arrangement i Oslo skulle utsettes og at eventuelt andre Pride-arrangement andre steder i landet også blir vurdert utsatt inntil videre.

Politiet la også til at de vil gjøre sitt ytterste for å legge til rette for en forsvarlig markering så snart trusselsituasjonen er mer avklart.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Rett før klokken 20.00 var det likevel godt over 1000 personer som hadde valgt å trosse anbefalingene og samlet seg på Rådhusplassen.

– Situasjonen nå er at vi har god kontroll. Vi har betydelige ressurser til sted for å sørge for trygghet, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til VG.

En av årsakene til at politiet fraråder alle pride-arrangementer skal være at de mangler oversikt over flere personer i et bestemt miljø.

– Vi snakker konkret om miljøer som støtter ekstrem islamisme og som mener at vold er legitimt for å oppnå sine mål. Og i denne situasjonen er det det skeive miljøet som de rett og slett har fokus på, sier PST-sjef Roger Berg til NRK.

Han ønsker ikke å kommentere om disse personer har kontakt med Zaniar Matapour som er fengslet etter at to mennesker ble drept og 21 skadet i Oslo-skytingen som PST vurderer som en ekstrem islamistisk terrorhandling

 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Flomfare på rødt nivå: Ber folk unngå fjellturer her

Over tusen sivile var i kjøpesenteret da rakettene traff: – Antallet ofre er umulig å forestille seg, skriver Zelenskyj