fredag, januar 22, 2021

Truls Svendsen er åpen om angsten: Den er min verste fiende

Mest lest nå

Truls Svendsen (48) er en humoristisk mann de fleste av oss har ledd godt av opp gjennom årene, og de færreste tenker på Svendsen som en mann som gruer seg til å snakke foran folk, men det slik var det altså for Tromsøværingen i mange år.

Angsten forteller han åpent om i podkasten «Åpen Journal» som drives av ekteparet Katharina Flatland og Harald Doubloug.

Svendsen forteller at det ikke er det å prate foran mennesker som er det skumle, men redselen for angsten, altså angst for angsten.


– Jeg er min egen verste fiende, det er bare et lite øyeblikk hvor jeg tenker «nå må du ikke få det der, Truls». Det er ingenting som har skjedd som sier at jeg skulle få det, men så kommer det likevel, sier han til ekteparet.

Ønsk angsten velkommen

Svendsen forteller til Se og Hør at han nå ikke plages av angsten, og at han ikke har opplevd den under de seneste 120 forestillingene han har hatt med humorshowet «fra æ til å». Men tidligere har han opplevd å måtte gå av scenen fordi det ble for vanskelig.

– Det handler om å være godt forberedt, å bruke pusteteknikker kan også være til god hjelp. Det viktigste av alt er å gå lenge uten slike opplevelser, for da frykter man dem i mindre grad. For noen år siden hadde jeg det ofte, og da ble jeg påmint det hele tiden, utdyper han.

I et intervju med Dagbladet i 2015 fortalte Truls at han hadde sitt første møte med angsten i 2013:

LES OGSÅ: Truls Svendsen i sorg: – Veldig tungt

– Da dette skjedde, hadde jeg jo drevet med tullball på TV lenge, og å tøyse foran tusen mennesker er ikke noe problem for meg. Men når man plutselig står der og er seg selv, i partier der publikum sitter stille og hører på. Da har man tid til å tenke på at nå, nå kan angsten komme, sa han den gang.  

Truls har til slutt et tips å komme med til dem som plages med angst:

– Ønsk den velkommen! Bli venn med den og utsett deg for situasjoner der du vet at den kommer – slik at du jobbe med å overvinne den.

LES OGSÅ: Den herlige nyheten om Eyvind og Truls som mange har ventet på

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter