torsdag, oktober 22, 2020

Trump eksploderer: hevder at kinesiske ledere vil at Joe Biden skal vinne valget

Mest lest nå

I dag skrev president Trump på Twitter at kinesiske medier og statlige ledere ønsker at Joe Biden vinner valget i november. Han legger også til at Kina vil «eie landet» og at aksjemarkedene vil krasje dersom han blir valgt. Dette er helt absurd å si.

I tweeten går Trump hardt til angrep på den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden. President Trump tegner et dystopisk bilde av Amerika dersom 78-åringen blir president. Men Trump tar feil, noe han har gjort så utrolig mange ganger som sittende president.

Desperasjonen tar overhånd

Trump er ikke akkurat kjent for å holde hodet kaldt og ta strategiske og planlagte valg: han er muligens den minst strategiske presidenten i amerikansk historie. Han er også trolig den mest hyklerske presidenten (dersom man ekskluderer en håndfull slaveeiende presidenter på 1800-tallet).


Trump og (spesielt) hans rådgivere vet at Trumps dager som president trolig er omme etter valget. Nesten 200,000 Koronavirus-dødsfall, skyhøy arbeidsledighet, og etterforskninger (og siktelser) av hans familie, ansatte, og tidligere ansatte, er noen av de mange tingene Trump er ansvarlig for. Selv Trump, en elendig forretningsmann og president, bør skjønne at det skal mye til for at han sikrer seg fire år til på «tronen.»

Og det tror jeg han har skjønt. Eller vel, til en viss grad. Hvorfor tror du han forsøkte å ta knekken på postvesenet ved å både true med å holde på den finansielle støtten som skulle til postvesenet, og ved å lyve om at postvesenet ikke var kapabelt til å utføre jobben sin? Han er en sta mann, men dette blir litt for dumt.

Det gikk så langt at Trumps kompanjong og sjef for USPS, Louis DeJoy, måtte svare til Kongressen om hvorvidt de kunne håndtere millioner av stemmesedler sendt i posten. Og det forklarte han at de selvfølgelig ville klare. Volumet av post er faktisk mye lavere enn volumet sett ved julefeiringen og morsdagen. Men tilbake til tweeten!

«Kina vil eie USA»

Det er lenge siden jeg har lest en så uhyre dum påstand. Nei, glem det. Jeg ser jo det nesten daglig ved å følge republikanere på Twitter, deriblant selveste Trump. Og siden republikanerne holder valgmøter de kommende dagene, kan jeg trolig forvente en rekke kunnskapsløse og middelklasse-hatende figurer fra den amerikanske høyresiden komme med helt absurde utsagn.

Jeg er ikke akkurat Joe Bidens største fan – han har en rekke mangler jeg har tenkt å adressere før valget. Men å si at USA vil bli «eid» av Kina dersom han blir valgt, er å dra det litt for langt. Denne handelskrigen Trump har kjempet mot Kina og kinesiske selskaper har i grunn rammet både kinesiske og amerikanske produsenter og konsumenter. Her referer jeg til mindre bedrifter som har vist seg å bli svekket av handelskrigen.

Men uansett hvilken retning handelskrigen ville gått, tror jeg Xi Zinping og CCP har hatt stor nytte av den ustabile administrasjonen. Kina har også vunnet den geopolitiske «krigen» mellom stormaktene, da Trump verken er egnet til å forstå geopolitiske strategier, eller bryr seg om det. Om dette er bra for Statene og verdenssamfunnet er en annen diskusjon, men poenget er at det beviselig er mangler i Trumps påstand(er).

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Populært denne uken

Siste nyheter