onsdag, mai 19, 2021

Trump innrømmer at han vil hindre velgere å stemme i november

Mest lest nå

I et nytt utsagn i dag innrømmer president Trump at han vil forsøke å tukle med stemmesedlene ved å nekte å gi sårt nødvendige penger til det amerikanske postvesen.

Under et intervju med Fox Business Network sa presidenten at «[demokratene] trenger penger for å få postvesenet til å fungere skikkelig, sånn at millioner av stemmesedler kan transporteres.»

«Hvis vi ikke kommer til enighet vil de ikke få pengene. Det betyr at vi ikke kan ha universell stemming via mail. Det går bare ikke,» la han til, skriver Washington Post.


Det er snakk om en gigantsum på 25 billioner dollar. Det tilsvarer omtrent 222 billioner norske kroner. Trump sier altså at han ikke vil bruke denne summen på postvesenet, og skylder utrolig nok på demokratene som ønsker å gjøre det enklere for amerikanere å stemme ved valget 3. november. Lever vi ikke i en fin verden?

Nancy Pelosi, demokrat og ordførende styrer av Representantenes hus, kritiserte Trump i et intervju hos MSNBC. «Av lov skulle vi ha 25 billioner dollar. Det er summen som ble anbefalt av ledelsen i postvesenet. Trump har stått i veien for å få dette gjennomført,» sa Pelosi.

Joe Biden, demokratenes presidentkandidat, kritiserte også Trumps utsagn og sa at Trump «saboterer en essensiell tjeneste som hundrevis av millioner er avhengig av.»

Trump har ved gjentatte anledninger kommet med negative kommentarer til demokratenes forslag om å utføre presidentvalget med å sende stemmesedler i posten i stedet for å møte opp personlig, da det vil medføre en økt risiko for å spre coronaviruset.

Mange av disse kommentarene er basert på feilaktige antagelser og i noen tilfeller, løgn. Det gikk så langt at Twitter markerte noen av tweetsene hans som feil. Det fikk Trumpen til å gå i strupen på selskapet han selv har brukt uendelig mange timer på som president.

Et klassisk eksempel på republikansk valgfusk

Republikanerne har lenge vært kjent for å forsøke å endre valgresultatene i deres favør. Dette har de tradisjonelt sett gjort ved å isolere forskjellige områder slik at ett partis velgere samles i så få valgkretser som mulig.

Ved å begrense størrelsen på valgdistrikter kan man oppnå andre resultater i valg der man har et såkalt first-past-the-post-valgsystem, slik som i USA. Bildet laget av: Steve Nass.

Denne formen for valgfusk har i senere år blitt slått ned på til en viss grad. Det er derfor mange republikanere ønsker å fremstille seg som populister og argumenterer for at lavere skatteavgifter er det beste for arbeiderklassen, noe det ikke er.

Men nå fremmer republikanerne en virkelig ond strategi – en strategi som kan føre til en skarp økning av smittetilfeller og dødsfall blant eldrebefolkningen. Det er i grunnen ironisk at Trumps kampanje og det republikanske partiet «dreper» sin største velgergruppe. Hva gjør man ikke for å bli gjenvalgt?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter