in ,

Trump kutter støtten til Verdens Helseorganisasjon

Under kveldens presskonferanse sa Donald Trump at hans administrasjon vil kutte all støtte til Verdens Helseorganisasjon (WHO).

Presidenten sa på tirsdag kveld lokal tid at hans administrasjon vil kutte pengestrømmen til WHO, og beskyldte organisasjonen for å feilhåndtere og dekke over spredningen av Koronaviruset.

– Så mange dødsfall har resultert av deres feilgrep, sa Trump under kveldens pressekonferanse. Trump ønsker å opprettholde kontakt med organisasjon og lovet at han ville vurdere å åpne pengekranen dersom dette blir aktuelt i fremtiden.


Trump har ved tidligere anledninger truet med å kutte støtten til den internasjonale organisasjon på bakgrunn av hans oppfatning av hvordan de har respondert og håndtert krisen i land som Kina.

WHO mottok cirka 401 millioner dollar i 2017, og 281 millioner dollar i 2018 i donasjoner fra USA.

Delstater kan muligens åpne opp før 1. mai

I dag tok han opp igjen den kinkige situasjonen mellom ham og guvernørene, og sa at administrasjonen hans snart ville gå i dialog med alle de 50 guvernørene, og vurdere å gjenåpne samtlige delstater før 1. mai. Han hadde en litt annen tone i dag sammenlignet med gårsdagen.

– Jeg vil snakke med hver eneste guvernør og godkjenne en gjenåpningsplan – en veldig kraftig plan – for å gjenåpne delstatene, sa Trump.

Under gårsdagens pressekonferanse hevdet han at siden presidents «autoritet er total», kan ikke guvernørene åpne opp økonomien uten presidents tillatelse – et utsagn som minner om noe en diktator ville sagt, og som i tillegg går mot det tiende grunnlovstillegget som gir guvernørene mye av makten til å ta slike valg.

Trump kom også med en kunngjøring angående et nytt respirator-program i samarbeid med HCA Healthcare og Premier Incorporated, to store amerikanske aktører innen legemiddel- og helsebransjen, ifølge Marketwatch.

Både republikanske og demokratiske guvernører har ropt etter hjelp i flere uker, grunnet manglende respiratorer og annet essenstielt utstyr i kampen mot viruset. Denne kunngjøring bekrefter at presidenten endelig har gitt opp denne kampen mot guvernørene.

Ifølge Worldometers er det totalt 613,624 bekrefte tilfeller av Koronavirus-smitte i USA. 26,016 har omkommet, og 10,834 av disse dødsfallene er fra delstaten New York.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

5 år gamle Jonathan fikk kreft for 3 år siden – Nå er han endelig frisk!

anita skorgan

Anita Skorgan strålte på livekonsert – fortalte morsom historie om Jahn Teigen