søndag, november 29, 2020

Trump vurderer å forlate USA om han taper valget

Mest lest nå

Britisk prinsesse har fått korona

Prinsesse Michael av Kent fikk påvist koronavirus for tre uker siden.  Det er Dagbladet som skriver at Prinsesse Michael (75) av Kent har vært koronasmittet....

Kongeparet har ikke korona

Kongeparet er testet, og det er ikke påvist koronasmitte. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er ute av karantene og tilbake i offisielt virke...

Prins William og hertuginne Kate er i sorg

Hertugfamilien mistet familiehunden Lupo som ble ni år gammel.  I et innlegg på Instagram-kontoen for Hertuginne Kate (38) og prins William (38) fortalte hertugparet søndag kveld...

Meningsmålingene viser at USAs neste president med all sannsynlighet vil hete Joe Biden.

Mulighetene for å ikke bli gjenvalgt som USAs president har ifølge den danske avisen BT satt igang tankene hos Donald Trump. 

For hva skjer om han må gi tittelen videre? BT skriver at han ifølge NY Times spekulerte i nettopp det på et valgmøte i Macon i delstaten Georgia på fredag. 


– Kan dere forestille dere at jeg taper, spurte Trump velgerne fra scenen ifølge de fremmøtte mediene.

Trives med å bli undervurdert

– Hele livet … Hva skal jeg da gjøre? Og jeg kommer til å si jeg tapte for den verste kandidaten i politisk historie. Jeg kommer ikke til å føle meg bra. Kanskje jeg må forlate landet, det vet jeg ikke, fortsatte han.

Rent umiddelbart kan det virke ukarakteristisk for Trump å snakke åpent om nederlag. Men flere eksperter påpeker ifølge New York Times at det er en bevisst taktikk.

Kommentatorene mener han trives med å bli undervurdert, og påpeker at det var akkurat det som skjedde til han dukket opp og vant valget i 2016.

Samme taktikk som i 2016

Også i 2016 kom Donald Trump haltende bak Hillary Clinton på meningsmålingene i ukene frem mot valget. Men han lot seg ikke knekke av det. 

I stedenfor konsentrerte han seg om valgmøtene der han brukte historier om Clinton for å tegne et svært negativt bilde av makteliten i Washington D.C. 

Trump vil ikke gi postvesenet penger slik at valget kan gjennomføres ved å stemme via posten. Foto: The White House

BT.dk skriver at ekspertene mener det er en lignende strategi han prøver på denne gangen også: Han drar land og strand rundt for å møte velgere samtidig som han hele tiden prøver å henlede oppmerksomheten mot Biden-familiens forretninger. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter

Topptrent Northug klar på startstreken igjen i vinter

Etter pressekonferansen tidligere i høst der Petter Northug kommenterte rusproblemene sine har det vært stille fra skikongen. Nå bryter han tausheten.  I august ble Petter Northug...

USA: De første kan bli korona-vaksinert allerede 11. desember

Dersom Pfizers vaksinekandidat mot Covid-19 godkjennes kan de første dosene settes alt 11. desember.  Tidligere i November kom nyheten om at Legemiddelselskapet Pfizer og bioteknologifirmaet BioNTech...