torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

-

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet seg trygt frem? Ikke gjør det, mener Trygg Trafikk som oppfordrer foreldre til å la barna gå eller sykle for å gjøre skoleveien tryggere.

Trygg Trafikk anbefaler altså å la bilen stå og heller lage hjertesoner rundt skolene hvor elevene kan gå trygt. Hjertesoner vil si en trafikksikker sone som hvor det er minimalt med biltrafikk.

Hjertesoner er et samarbeid mellom Statens vegvesen, Syklistenes landsforening, politiet, Helsedirektoratet, Miljøutvalget, Foreldreutvalget for grunnopplæringen og Trygg Trafikk.

Opplæringssjef i Trygg trafikk, Ragnhild Meisfjord, sier til Dinside at unødvendig kjøring til og fra skolene er et økende problem for mange skoler. Det er gjort i beste mening fra foreldrenes side, som ønsker å få barnet sitt trygt til skolen, men all kjøringen bidrar til at det blir mer utrygt rundt skolene og langs skoleveien til elevene.

Man bør sykle sammen med barna til skolen

Skal barnet ditt sykle til skolen? Syklistenes landsforening oppfordrer foreldre til å sykle sammen med barna sine til skolen, og sier til Dinside at barna bør mestre sykkelen sin og trafikkregler skikkelig før de får sykle alene til skolen.

gutt i bil
Det kan være lurere å sykle sammen med barna til skolen, enn å kjøre dem. Foto: Canva

Barna må også være trygg på skoleveien sin. Skal barnet sykle langs skoleveien er det derfor viktig at foreldrene sykler med barna sine til skolen i hvert fall det første året, og også lærer barnet sitt hvor det skal stoppe, hvor det er ekstra viktig å se seg for og bremse opp.

Det er synd hvis foreldre skal bidra til å gjøre skoleveien mer utrygg – del gjerne videre artikkelen.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...